Bayern se je za Lazio ogrel z zmago, pred Lewandowskim le Müller

Nemški prvak prepričljivo zmagal v 25. kolu nemškega prvenstva (3:1), Robert Lewandowski zaostaja le še za Gerdom Müllerjem.
Fotografija: Robert Lewandowski je z zadetkom za 3:0 postal drugi najboljši strelec v zgodovini tekmovanja. FOTO: Carmen Jaspersen/AFP
Odpri galerijo
Robert Lewandowski je z zadetkom za 3:0 postal drugi najboljši strelec v zgodovini tekmovanja. FOTO: Carmen Jaspersen/AFP

Vodilno moštvo nemškega prvenstva Bayern je v 25. kolu zmagalo na gostovanju pri Werderju s 3:1 in si pripravilo odlično popotnico pred sredino evropsko preizkušnjo.

Bavarski velikan je s tretjo zaporedno zmago poskrbel, da bo tudi po tem kolu ostal na vrhu razpredelnice, sedaj je njegova naslednja naloga, da na sredini povratni tekmi osmine finala lige prvakov na domači zelenici potrdi napredovanje proti Laziu.

Bayern je povedel v 22. minuti, ko je po podaji iz kota Thomas Müller žogo podaljšal proti drugi vratnici, podajo pa je v gol spremenil Leon Goretzka.

Trinajst minut kasneje se je Müller znova izkazal v vlogi asistenta, ko je na vrhu kazenskega prostora opazil vtekajočega Serga Gnabryja, ki mu nato ni bilo težko zadeti za 2:0.
 

Lewandowski na drugo mesto večne lestvice


Gostje so na 3:0 povišali v 67. minuti. Ob podaji iz kota je žoga zadela Goretzko in presenetila branilca Ludwiga Augustinssona, od katerega se je odbila naravnost na nogo Robertu Lewandowskemu.

Prvi strelec prvenstva je z lahkoto dosegel 32. gol sezone, hkrati pa se je s 268. golom na drugem mestu večne lestvice strelcev nemškega prvenstva izenačil s Klausom Fischerjem, pred njima je le legendarni Gerd Müller s 365 goli.

Končni izid je v 86. minuti postavil Niclas Fullkrug.


 

Dortmundčani premagali Hertho


Nove tri točke so vpisali tudi pri Borussii iz Dortmunda, ki je bila z 2:0 boljša od Herthe iz Berlina.

Za rumeno-črne sta zadela Julian Brandt v 54. in rezervist Youssoufa Moukoko v 91. minuti.

Dortmundčani so s tem dosegli 13. ligaško zmago in se začasno povzpeli na peto mesto, ki prinaša nastop v skupinskem delu evropske lige, apetiti Borussie pa so seveda večji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: