Bolt po dveh zadetkih dobil ponudbo z Malte

Malteški prvoligaš Valletta je Usainu Boltu ponudil dveletno profesionalno pogodbo, saj je v Avstraliji še ni podpisal. 
Fotografija: Slavje Usaina Bolta po svojem prvem zadetku na uradni tekmi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Slavje Usaina Bolta po svojem prvem zadetku na uradni tekmi. FOTO: AFP

Sprinterski kralj Usain Bolt bi si lahko pot k evropskemu nogometu utrl preko Malte, potem ko mu je malteški klub Valletta ponudil dveletno profesionalno pogodbo. Bolt je od avgusta sicer na preizkusu pri avstralskem prvoligašu Central Coast Mariners, saj želi osemkratni olimpijski prvak uresničiti svoje druge športne sanje in postati nogometaš.

Dvaintridesetletni sprinterski svetovni rekorder je minuli petek dosegel svoja prva dva gola v profesionalnem nogometu, ko se je na prijateljski tekmi Mariners proti avstralskemu drugoligašu dvakrat vpisal med strelce. "Na tekmi sem naredil nekaj napak, a sem presrečen in ponosen, da sem dosegel dva gola. V zadnjih mesecih sem zelo napredoval," je takrat dejal najhitrejši nogometaš na svetu.Malteški klub Valletta je dejal, da želi pisati zgodovino in Boltu ponudil dveletno pogodbo.

"Usain Bolt je postal rekorder na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu, zadnje leto in pol pa ga spremljam tudi na njegovi nogometni poti. 13. decembra nas čaka finale superpokala, ki ga bomo tudi osvojili ... ali si predstavljate, da bi Bolt v zrak dvignil trofejo deset let po rekordu v Pekingu? Tu ne gre za denar, ampak za zgodovino. To je nekaj, o čemer bodo ljudje govorili tudi čez 50 ali 100 let," meni direktor malteškega kluba Ghasston Slimen.

Skupina investitorjev iz Združenih arabskih emiratov je minuli mesec kupila večinski delež v klubu in se zavezala, da se bo prek kvalifikacij prebil v ligo prvakov. "Ne želim, da Bolt pride k nam na počitnice, želim si, da bi tu trdo treniral," je še dejal Slimen in priznal, da ima Bolt še nekaj prostora za napredek.

Bolt za zdaj nima pogodbe z Mariners, ki bodo novo sezono avstralskega prvenstva začeli v petek.

Preberite še:

Komentarji: