Cesar je pripravljen, da sede na Mandarićev prestol

Olimpija danes začenja priprave za drugi del nogometne sezone.
Fotografija: Kot zadnji bo Olimpijino posadko, ki je 15. junija 2015 vajeti kluba prevzela od Izeta Rastoderja (levo), zapustil Milan Mandarić. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Kot zadnji bo Olimpijino posadko, ki je 15. junija 2015 vajeti kluba prevzela od Izeta Rastoderja (levo), zapustil Milan Mandarić. FOTO: Blaž Samec/Delo

Z objavo o občnem zboru se je dokončno začela menjava upravljalcev NK Olimpija Ljubljana. Če bo šlo po načrtu Milana Mandarića, bodo naslednji ponedeljek, 20. t. m., vajeti kluba prevzeli nemški vlagatelji na čelu z glavnim kandidatom za predsednika Thomasom Kaiserjem.

V prevzemni kombinatoriki je še ena morda ključna podrobnost: vlagatelji morajo ta teden Mandariću plačati del kupnine, da bi lahko imeli v rokah škarje in platno. Vse drugo zaenkrat ostaja skrivnost. Vključno s tem, kdo je Kaiser, od kod prihaja, kdo so vlagatelji, najtesnejši sodelavci, ... Še največ je bilo mogoče izluščiti s seznama kandidatov za nov nadzorni in izvršni odbor, ki bo izvolil in potrdil novo vodstvo. Na njem so poleg Kaiserja še Mladen Rudonja in možje iz agencij, ki zastopajo nogometaše. Med njimi sta lastnik agencije WR Silvio Wudel in samostojni agent Nadi Fetai iz Tetova.

Še ena neznanka je razrešena. S Kaiserjem ali z Mandarićem v vlogi predsednika bo vajeti športnega direktorja tudi uradno prevzel nekdanji reprezentant Rudonja. Mandarić je napovedal, da bo še najmanj do marca prisoten v klubu, da bi šla nova zgodba v pravo smer.

Z odhodom Milana Mandarića v izvršnem odbora kluba ne bo več niti Sebastjana Cimerotića. FOTO: Leon Vidic/Delo
Z odhodom Milana Mandarića v izvršnem odbora kluba ne bo več niti Sebastjana Cimerotića. FOTO: Leon Vidic/Delo


Prve kadrovske poteze je Rudonja že povlekel in bodo znane na današnjem jutranjem prvem treningu v novem letu. Zeleno-beli bodo na Kodeljevem kot zadnji od prvoligašev začeli priprave, med njimi naj bi bil tudi ukrajinski izbranec športnega direktorja na položaju štoperja (menda gre za Valerija Bondarenka, branilca Šahtarja, ki je bil na posoji pri Vitorii Guimaraes) ter izbranec trenerja Safeta Hadžiča, bivši slovenski reprezentant mlajših selekcij Timi Max Elšnik. Če bo prišel še 19-letni up Dinama Josip Šutalo, kot so napovedali hrvaški mediji, potem sta odhoda Magnyja Bagnacka in Vitalijsa Maksimenka le vprašanje dni. Podobno velja za Stefana Savića.

A brez skrajnosti pri Olimpiji ne gre: pomenljiv je prestop Žana Medveda. K ravenskemu Fužinarju posojeni 20-letni napadalec, ki je jeseni v 2. SNL zabil kar 14 golov, je – še preden je dobil priložnost v članskem moštvu Olimpije – odšel k Slovanu iz Bratislave. Slovaški prvak naj bi zanj odštel 300.000 evrov.

Komentarji: