Conte že bivši, Sarri njegov naslednik?

Londonski Chelsea je danes pričakovano odpustil Antonia Conteja, prihod Maurizia Sarrija naj bi bil le še vprašanje časa.
Fotografija: Nogomet Rudar Velenje in Celje. Velenje, 17. marec 2018
[Nogomet,Rudar Velenje,Celje,Velenje]
Odpri galerijo
Nogomet Rudar Velenje in Celje. Velenje, 17. marec 2018 [Nogomet,Rudar Velenje,Celje,Velenje]

Po poletju negotovosti se je Roman Abramovič končno odločil za pričakovano potezo in odpustil Antonia Conteja. Italijan je še danes dopoldne vodil trening prve ekipe, nato pa se je od njih poslovil in popoldne dobil nogo, ki se je napovedovala že nekaj časa. Conte je bil na klopi Chelseaja uspešen, a se ni razumel z Abramovičem, prav tako naj v Angliji ne bi bil zadovoljen. Vprašanje je, na čigavo klop bo Conte sedel zdaj, saj imajo evropski velikani trenerska vprašanja že rešena, morda se bo vrnil v Italijo ...

Vse bolj verjetno pa se zdi, da bo Maurizio Sarri novi trener Chelseaja. Govorice o tem, da naj bi prav trener Napolija nasledil Antonia Conteja na klopi modrih iz Londona se pojavljajo od konca lanske sezone, zdaj pa je žogica po besedah predsednika Napolija Aurelia de Laurentisa na strani Chelseaja: »Mi smo se z Mauriziem vse dogovorili, urediti moramo le še papirologijo, potem pa se mora on dogovoriti s klubom. Z naše strani ovir pri tem ni.« 
 

City v zadnjem trenutku ostal brez Jorginha


Zagotovo se bo iz vrst Napolija v London preselil vezist Jorginho, ki je bil že dogovorjen za prestop v Manchester City, a je Chelsea vskočil v zadnjem trenutku in ponudil več, zato so Neapeljčani sprejeli njihovo ponudbo. »Žal mi je za City, dogovorjeni smo bili, a tako pač je, Chelsea je pač ponudil več denarja in seveda smo sprejeli njihovo ponudbo,« je pojasnil de Laurentis. 

Otoški in italijanski mediji poročajo, da naj bi Chelsea za odškodnino za Sarrija in Jorginha skupaj namenil okrog 50 milijonov funtov, a prestopa za zdaj še nista uradna. 

Komentarji: