Cristiano Ronaldo od Juventusa k Bayernu?

Po nogometni Evropi zelo odmeva novica, ki so jo najprej objavili v Španiji.
Fotografija: Cristiano Ronaldo zabija gole pri Juventusu, toda ta klub nima več brezskrbnega denarnega stanja ... FOTO: Vincenzo Pinto/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo zabija gole pri Juventusu, toda ta klub nima več brezskrbnega denarnega stanja ... FOTO: Vincenzo Pinto/AFP

Nogometni München je na nogah, pa četudi navijači ne smejo na štadion, v mestu pa ni tistega prepoznavnega utripa decembrskih množic ob znamenitih božičnih stojnicah, kjer so se prav pred odhodom na tekme zbirali privrženci domačega Bayerna. Bo res v prihodnje rdečl klubski dres nosil Cristiano Ronaldo?

Pred münchenskim moštvom je danes veliki derbi kola z Leipzigom, prav tako vidnim udeležencem lige prvakov, pri katerem igra tudi naš rojak Kevin Kampl. Toda bolj od pričakovanja tekme v današnjem münchenskem dopoldnevu odmeva novica, ki so jo najprej objavili na španskem športnem portalu Don Balon, nakar se je pri priči razširila po nemških in italijanskih spletnih straneh.Koliko je v namigih resnice, bodo najbrž bolj razkrili prihajajoči dnevi in tedni.

Tudi Juventus se navzlic spodobnemu proračunu in izjemni prepoznavnosti ubada z denarno krizo po izjemnih valovih pandemije koronavirusa, 30 milijonov evrov letno, kolikor stane navzočnost slovitega Portugalca, je zdaj že preveč za torinski klub. Prvi na seznamu morebitnih kupcev so bili seveda bogati Parižani (PSG), toda zdaj naj bi se vmešal v zanimivo zgodbo tudi denarno zelo stabilni Bayern. Šlo naj bi tudi za skupen posel o menjavi, saj se pri Juventusu ogrevajo za münchenska aduta Davida Alabo in Javija Martineza, takšen posel, v katerem ne bi bilo treba plačevati pretiranih zneskov, pa bi ustrezal tudi Bavarcem, saj pri tem klubu nikdar niso pretiravali pri odmevnih nakupih, ki so znani zlasti za PSG, angleško, špansko in delno tudi italijansko sceno.

Preberite še:

Komentarji: