Danci s točko v Dublinu na euro 2020

Skandinavsko moštvo je nazadnje med evropsko elito nastopilo pred osmimi leti v Ukrajini in na Poljskem.
Fotografija: Danski nogometaši so se takole veselili uvrstitve na evropsko prvenstvo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Danski nogometaši so se takole veselili uvrstitve na evropsko prvenstvo. FOTO: AFP

V sporedu predzadnjega večera kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu je največ zanimanja pritegnil dvoboj med Irsko in Dansko. Prvi je ob podpori razprodanih dublinskih tribun za vizum evropskega prvenstva štela le zmaga, Dancem je zadostoval remi. Ko je za slednje Martin Braithwaite v 73. minuti zadel za vodstvo z 1:0, se je že začelo skandinavsko slavje, a po izenačenju dvanajst minut pozneje, gol je zabil Matt Doherty, so gostitelji v najvišji prestavi poskusili na vso moč, toda ostalo je pri remiju in po osmih letih vrnitvi Dancev med evropsko elito. Nazadnje so namreč nastopili na euru junija 2012 v Ukrajini in na Poljskem.


Izidi ponedeljkovega sporeda


Skupina D – Gibraltar: Švica 1:6, Irska : Danska 1:1; vrstni red: Švica 17, Danska 16, Irska 13, Gruzija 8, Gibraltar 0. 

Skupina F – Malta : Norveška 1:2, Španija : Romunija 5:0, Švedska : Ferski otoki 3:0; vrstni red: Španija 26, Švedska 21, Norveška 17, Romunija 14, Ferski otoki, Malta po 3.

Skupina J – Grčija : Finska 2:1, Italija : Armenija 9:1, Liechtenstein : Bosna in Hercegovina 0:3; vrstni red: Italija 30, Finska 18, Grčija 14, BiH 13, Armenija 10, Liechtenstein 2.

 

Komentarji: