Dinamo po Evropi brez navijačev

Zaradi incidenta v Atenah, v katerem je privrženec moštva AEK izgubil življenje, je Uefa prepovedala privržencem zagrebškega kluba obisk tekem na tujem.
Fotografija: V tej sezoni ne bo več privržencev zagrebškega kluba na tekmah v tujini. FOTO: Denis Lovrović/AFP
Odpri galerijo
V tej sezoni ne bo več privržencev zagrebškega kluba na tekmah v tujini. FOTO: Denis Lovrović/AFP

Nogometni Zagreb si še niti ni dobro opomogel od šokantnega Dinamovega slovesa v Atenah od možnosti za uvrstitev v ligo prvakov, že je v današnjem dopoldnevu sledil nov hud udarec: za navijače hrvaških prvakov je prepovedan obisk kateregakoli gostovanja v Uefinih tekmovanjih do konca sezone 2023/24!

Dolgo je trajalo ugibanje o kazni za huliganski izpad članov zagrebške skupine Bad Blue Boys pred poldrugim tednom v grški metropoli, potem ko se je ta v razbijaškem pohodu združila s privrženci Pantahinaikosa in napadla navijače moštva AEK. Eden med njimi je izgubil življenje, preiskava dogodka s priporom za večino udeležencev v napadu še traja. 

Uvodne tekme takrat v predvidenem datumu ni bilo, zdaj pa sta moštvi le sklenili ta dvoboj, v katerem se je grško moštvo skozi šivankino uho prebilo v zadnje kolo kvalifikacij za ligo prvakov. Dan pozneje pa je iz Uefe prišlo sporočilo za zagrebški klub, v katerem mu prepovedujejo navzočnost navijačev na vseh gostujočih tekmah te sezone. In zelo resna preizkušnja je zdaj že pred prireditelji naslednje Dinamove preizkušnje na tujem v sklepnem boju za uvrstitev v evropsko ligo. Zagrebčani se bodo namreč pomerili s Sparto iz Prage, prav češka metropola pa je že od nekdaj priljubljena za obisk radovednežev iz vsega sveta in med njimi tudi nogometnih navijačev ...  

Preberite še:

Komentarji: