Dvojec Vršič, Rajčević za koprski trojček

Po 0:0 vodilne Mure in prvaka Celja v prvi tekmi 10. kola 1. SNL se Olimpiji in Taboru danes ponuja priložnost, da na vrhu lestvice ujameta Prekmurce.
Fotografija: Dare Vršič sijajno vodi Koper, ki ga je v sezoni 2009/10 že popeljal do naslova prvaka. FOTO: Daniel Škerjanc/FCKoper
Odpri galerijo
Dare Vršič sijajno vodi Koper, ki ga je v sezoni 2009/10 že popeljal do naslova prvaka. FOTO: Daniel Škerjanc/FCKoper

Nedosojena enajstmetrovka za Celje v 15. minuti po igri z roko Nina Koutra in razveljavljeni gol Andrije Filipovića za Muro v sodnikovem dodatku zaradi domnevnega nedovoljenega položaja sta bila vrhunca uvodne tekme 10. kola 1. SNL v Murski Soboti. Preizkus šampionskosti se je vodilni Muri izšel le s točko (0:0). Sinoči je Maribor v Kidričevem pokazal, da se dviguje v formi in prepričljivo s 3:1 premagal Aluminij ter se začasno zavihtel na drugo mesto.

»Tekmovalnost je bila visoki ravni. Tekma je bila zanimiva, škoda, ker nismo zadeli katere od priložnosti,« je na kratko strnil oceno domači trener Ante Šimundža, medtem ko je Dušan Kosić priznal, da je bilo v ospredju ohraniti mrežo nedotaknjeno.
»Bili smo disciplinirani, kompaktni, agresivni. Priigrali smo si dovolj akcij, po katerih bi lahko izvlekli še več. V primerjavi s prejšnjimi tekmami smo se bolj osredotočili na disciplino v obrambi,« je povedal.

Celjski steber obrambe Žan Zaletel je ob pomoči vratarja Matjaža Zormana ukrotil soboškega napadalca Kevina Žižka. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Celjski steber obrambe Žan Zaletel je ob pomoči vratarja Matjaža Zormana ukrotil soboškega napadalca Kevina Žižka. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

 

Apaški mojster najkoristnejši igralec prve četrtine


Olimpiji in Taboru se je ponudila priložnost, da se po današnjih tekmah v Kopru in Novi Gorici pridružita Muri na vrhu lestvice. A tudi Kopru, da se še bolj približa šampionskim ambicijam. In da bi podobno kot pred enajstimi leti z najkoristnejšim igralcem prve četrtine prvenstva Daretom Vršičem v glavni vlogi izpeljal sezono z naslovom prvaka.

Štajerski virtuoz iz Apač je največji mojster med vsemi nogometaši v 1. SNL. Septembra je dopolnil že 36 let, a na igrišču daje vtis nogometaša v najboljših letih. Preprosto najboljši je.

Na Bonifiki in v Novi Gorici bosta Koper in Olimpija krepila tudi samozavest in moštveni duh za njun sobotni derbi v Stožicah. Koprčane sodeč po lestvici in tudi predstavah Tabora čaka zelo zahtevna naloga. Tudi Gorica bo za previdno Olimpijo neprijetna. Sežanski Tabor je odlično pomlad prenesel v jesen in je Koprčanom – še z Maurom Camoranesijem na trenerskem stolčku – že v uvodnem prvenstvenem kolu primazal zaušnico. Po njej so se Koprčani s preroškim predsednikom Antejem Gubercem prizemljili in se bolj trezno ter z vidnimi okrepitvami lotili nadaljevanja sezone, ki je iz tekme v tekmo boljša.


Prvaka s Koprom in Mariborom


Vršičeva nesporna vloga igralnega vodje je potrdila pravilo, da kdor zna, pač zna. Trije goli (proti Mariboru v Ljudskem vrt eden in proti prvaku Celju dva) ter pet asistenc so ga spremenili v najkoristnejšega igralca prve četrtine prvenstva in izpostavili pomenljivo vprašanje: mar lahko Koper popelje do drugega naslova državnega prvaka, kot ga je v sezoni 2009/10?

Aleksander Rajčević (desno) je nekoč s Koprom že dal prvenstveno lekcijo tudi Marcosu Tavaresu in vijoličnim. FOTO: Tadej Regent/Delo
Aleksander Rajčević (desno) je nekoč s Koprom že dal prvenstveno lekcijo tudi Marcosu Tavaresu in vijoličnim. FOTO: Tadej Regent/Delo


Koper je z Vršičem v eni od glavnih vlog presenetil Maribor in zanesljivo osvojil svoj edini naslov državnega prvaka. Zdaj res nima več moža iz ospredja in ozadja za vse naloge Mirana Pavlina, a ima še enega šampiona, ki ve, kako se osvaja naslove.

Kar Vršič pomeni za napad, za obrambo in za avtoriteto v slačilnici pomeni Aleksander Rajčević. Izkušeni 34-letni Koprčan je že tretjič združil moči z Vršičem. V Kopru in Mariboru sta bila uspešna. Tudi tretjič sta lahko!

Vršič je v SNL odigral 301 tekmo, dosegel 77 golov in zbral 42 podaj, Rajčević je igral 323 tekem in dosegel 15 golov.

Preberite še:

Komentarji: