Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Savdska Arabija? Žena ima rada eksotiko in dobro lahko zaslužim

Belgija bo igrala na euru proti Ukrajini, v skupini E bosta igrali še Slovaška in Romunija. Kevin De Bruyne je glavni belgijski adut.
Kevin De Bruyne bi z morebitno selitvijo na Arabski polotok razveselil tudi soprogo. FOTO: Instagram
Kevin De Bruyne bi z morebitno selitvijo na Arabski polotok razveselil tudi soprogo. FOTO: Instagram
F. T.
5. 6. 2024 | 13:02
5. 6. 2024 | 17:27
2:10

Kevin de Bruyne je eden najboljših nogometašev na svetu, v majici Manchester Cityja je osvojil vse, kar se je s klubom osvojiti dalo. Pogodba z novodobnim angleškim gigantom mu bo potekla čez eno leto, zato je aktualno bodisi njeno podaljšanje bodisi odhod Belgijca drugam. Izkušeni as je priznal, da pri 32 letih razmišlja drugače kot prej. V pogovoru za belgijski medij HLN je poudaril, da ne bi imel nič proti selitvi v Savdsko Arabijo, ki s pomočjo dobro plačanih nakupov želi opozoriti nase svetovno nogometno javnost in dvigniti raven tamkajšnje lige.

V skupini še Ukrajina, Slovaška in Romunija

Dodal je, da je »odobrila« morebiten odhod na Bližnji vzhod tudi soproga Michele Lacroix. »Michele obožuje eksotične pustolovščine in odhod v Savdsko Arabijo bi ji ustrezal. Ob tem moram razmisliti o svoji prihodnosti tudi sam,« je dejal De Bruyne in dodal: »Pri 32 letih moram biti odprt za vse možnosti, na mizi je tudi Savdska Arabija. Gre za neverjetne vsote denarja ob koncu moje kariere, zakaj ne bi razmišljal o tem? Če bi dve leti igral v Savdski Arabiji, bi zaslužil veliko. Morda v petnajstih letih dosedanje kariere nisem zaslužil toliko!« je dodal De Bruyne.

Kevin De Bruyne (v sredini) in soigralci se pripravljajo na evropsko prvenstvo v Nemčiji. FOTO: Virginie Lefour/AFP
Kevin De Bruyne (v sredini) in soigralci se pripravljajo na evropsko prvenstvo v Nemčiji. FOTO: Virginie Lefour/AFP

Njegova letna plača v Cityju (382 tekem, 102 gola, 170 podaj) znaša bruto 21 milijonov funtov oziroma približno 25 milijonov evrov. Belgija bo igrala prvo tekmo na euru 17. junija proti Ukrajini, v skupini E bosta igrali še Slovaška in Romunija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine