Evropska usoda Italijanov v rokah slovenskih legionarjev

Najbolje kaže vratarju Handanoviću in Iličiću, ki jima bosta priskočila na pomoč Štulac in Kurtić.
Fotografija: Josip Iličić je opozoril nase tudi v tekmi z Juventusom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Josip Iličić je opozoril nase tudi v tekmi z Juventusom. FOTO: AFP

Ljubljana – Stara celina pozna večino nacionalnih nogometnih šampionov, odprt ostaja le boj za ligo prvakov. Zadnje vstopnice bodo delili v Italiji, pri čemer bodo odločali o potnikih v ligo prvakov – slovenski legionarji. Najbolje kaže vratarju Samirju Handanoviću in Josipu Iličiću, ki jima bosta priskočila na pomoč tudi Leo Štulac in Jasmin Kurtić.

Slovenski selektor Matjaž Kek bo v ponedeljek razkril imena fantov, s katerimi bo 7. in 10. junija igral z Avstrijo in Latvijo. FOTO: Tomi Lombar
Slovenski selektor Matjaž Kek bo v ponedeljek razkril imena fantov, s katerimi bo 7. in 10. junija igral z Avstrijo in Latvijo. FOTO: Tomi Lombar


Italijanom je kljub kritikam na njihov račun uspelo nekaj, o čemer večina v Evropi zgolj sanja: njihovo prvenstvo serie A je odprto do zadnjega kola. Juventus se je že prej pridružil prvakom PSG, Manchester Cityju, Bayernu in Barceloni, toda navijači na »škornju« ne vedo, kakšen kvartet jih bo zastopal v ligi prvakov in kateri trije klubi bodo sestopili v serie B. Za ligo prvakov – ob Juventusu in Napoliju – se poteguje četverica: Atalanta (66 točk), Inter (66), Milan (65) in Roma (63), pari ključnih tekem so Atalanta – Sassuolo, Inter – Empoli, Spal – Milan in Roma – Parma. Poleg štirih pretendentov premore motiv le Empoli, ki bo lovil v Milanu nujne točke v boju za obstanek.


Josip Iličić v ligo prvakov z Atalanto ali Napolijem


Najbolje kaže Atalanti, ki bo v zanjo zgodovinski tekmi v nedeljo zvečer »gostila« Sassuolo. Korak do sanj je stopila po zaslugi Josipa Iličića, ki je prejšnji teden matiral Juventus sredi Torina … Toda modro-črni bodo morali igrati previdno: Sassuolo resda ne more ne gor ne dol po lestvici, toda tekmo bodo igrali na njegovem štadionu v Reggio Emilii – Atalantin domicil bodo prenovili –, ob tem je klubski predsednik, lastnik multinacionalke Mapei, navijač Milana. Že s točko bi pomagal rdeče-črnim in razžalostil navijače v 50 km oddaljenem Bergamu … Handanoviću (Inter) in Iličiću bosta pomagala Leo Štulac, ki bo s Parmo obiskal Rim, in Jasmin Kurtić, ki bo skušal v majici Spala presenetiti Milan.





Iličić bo v vsakem primeru igral v ligi prvakov; če ne v majici Atalante, pa v dresu Napolija. Italijanski časniki že več dni polemizirajo o igri Neapeljčanov, potem ko bo trener Carlo Ancelotti v enajsterico integriral Iličića – bodisi na desno krilo bodisi na položaj lažne devetke.


S Kevinom Kamplom tudi 25.000 navijačev


Kevin Kampl bo imel v finalu nemškega pokala (sobota, 20.00) priložnost za odmevno lovoriko v dvoboju z Bayernom. FOTO: AFP
Kevin Kampl bo imel v finalu nemškega pokala (sobota, 20.00) priložnost za odmevno lovoriko v dvoboju z Bayernom. FOTO: AFP


Če odmislimo ponedeljkov derbi med Aston Villo in Derby Countyjem na Wembleyju, ki bo zmagovalcu prinesel najmanj 195 milijonov evrov in vrnitev v premier league, bosta na tujem močno odmevala vrhunca pokalnih tekmovanj v Španiji in Nemčiji.
Barcelona bo krenila po drugo lovoriko v sezoni s trojčkom napadalcev Coutinho-Messi-Malcom in utrjenim statusom trenerja Ernesta Valverdeja, toda Valencia je bila doslej trd oreh za Katalonce (sobota, 21.00). Bolj spektakularno naj bi bilo v Berlinu, kjer se bosta v finalu nemškega pokala merila Leipzig in Bayern (sobota, 20.00). Kevina Kampla in soigralce (4-4-2) bo v boju z Bavarci spodbujalo 25.000 navijačev iz 150 km oddaljenega Leipziga. Zanimivo, v vodilnem regijskem časopisu LVZ so jim pripravili podroben lokacijski načrt prizorišča finala, zemljevid Berlina in na njem natančno označenih 16 pubov in gostinskih lokalov, kjer si bo možno ogledati neposreden prenos vrhunca sezone.

Preberite še:

Komentarji: