Ibrahimović ob visoki zmagi do 500. klubskega gola

Vodilni Milan je v 21. kolu premagal Crotone s 4:0, veteran Zlatan Ibrahimović je dočakal poseben strelski mejnik.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović kljub 39 letom še naprej navdušuje s strelsko učinkovitostjo. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović kljub 39 letom še naprej navdušuje s strelsko učinkovitostjo. FOTO: Miguel Medina/AFP

Nogometaši Milana so v 21. kolu italijanskega prvenstva brez težav premagali zadnjo ekipo Crotone s 4:0 in se vrnili na vrh lestvice. Za to je imel veliko zaslug veteran Zlatan Ibrahimović, ki je z dvema goloma dosegel prav poseben mejnik.

39-letni Ibrahimović je v 30. minuti dosegel vodilni gol na tekmi, to pa je bil jubilejni 500. klubski gol v njegovi karieri in 82-ti za Milan.

Izmed aktivnih nogometašev se s tem dosežkom lahko pohvalita le Portugalec Cristiano Ronaldo (661) in Argentinec Lionel Messi (650).



Neuničljivi Zlatan pa se ni ustavil pri tem golu, v 64. minuti je po asistenci Thea Hernandeza zadel še drugič in tako na svoji 11. ligaški tekmi sezone zabil še 14 gol, s čimer je drugi najboljši strelec v prvenstvu, za Cristianom Ronaldom (16).

Domači so v nadaljevanju so dosegli še dva gola, strelec obeh je bil Ante Rebić, ki je med 69. in 70. minuto dvakrat premagal Alexa Cordaza.


Pioli: Ibrahimović je šampion  
Ibrahimoviću pogodba z Milanom poteče po koncu sezone. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Ibrahimoviću pogodba z Milanom poteče po koncu sezone. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Glavni trener Milana Stefano Pioli je bil po tekmi poln hval na račun Zlatana Ibrahimovića: »Gre za atleta, ki je visoko motiviran in pazi na svoje telo, tako z dieto kot okrevanjem. Je utrujen, ampak na tem nivoju ne moreš tako dolgo ostati, če ne paziš na svoje telo. Ob pogledu na njegovo treniranje ne moremo biti presenečeni, saj je šampion,« je povedal Pioli in spregovoril tudi o morebitnem podaljšanju pogodbe, ki napadalcu poteče poleti: »Zlatan je vesel in najboljša stvar tega kluba je, da so igralci veseli. Smo velik klub in mislim, da bi bila edina prava odločitev, v kolikor bo nadaljeval svojo kariero, da jo nadaljuje pri nas.«

Milančani imajo na vrhu lestvice dve točki prednosti pred mestnim tekmecem Interjem, na tretjem mestu je aktualni prvak Juventus, ki s tekmo manj zaostaja za sedem točk.


Kriza Parme se nadaljuje


Pri Parmi ne najdejo poti iz krize. Na domačem igrišču so izgubili proti Bologni z 0:3, kar je njihov tretji zaporedni ligaški poraz in že osmi na zadnjih devetih tekmah. V prvenstvu zasedajo predzadnje mesto, manj točk ima le Crotone.

Pri domačih je tekmo začel tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in na zelenici ostal do 70. minute.

Za poln izkupiček Bologne je dvakrat zadel Musa Barrow, enkrat pa Riccardo Orsolini.

Italijansko prvenstvo, nedeljski rezultati 21. kola
Milan - Crotone 4:0 (Ibrahimović 30., 64., Rebić 69., 70.)
Benevento - Sampdoria 1:1 (Caprari 55.; Keita 80.)
Udinese - Verona 2:0 (Silvestri 83./ag, Deulofeu 91.)
Parma - Bologna 0:3 (Barrow 15., 33., Orsolini 91.)
Kurtić je za Parmo igral do 70. minute
Lazio - Cagliari 1:0 (Immobile 61.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: