Iniesta še ne razmišlja o upokojitvi

Legendarni španski as na Japonskem še vedno uživa v nogometu.
Fotografija: Andres Iniesta je pri 35 letih še vedno nerešljiva uganka za tekmece. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Andres Iniesta je pri 35 letih še vedno nerešljiva uganka za tekmece. FOTO: Reuters

Tokio – Andres Iniesta, še nedavno eden najboljših nogometašev španske reprezentance in katalonskega velikana Barcelone, ki si zdaj kruh služi na Japonskem, je potrdil, da še ne razmišlja o upokojitvi. Teden dni po premieri dokumentarnega filma Andres Iniesta – Nepričakovani junak je zatrdil, da pri 35 letih še vedno uživa v nogometu.

»Čarovnik« sredine igrišča je v Kobeju na Japonskem, saj se je maja 2018 pridružil tamkajšnjemu klubu Vissel Kobe. V svoji drugi sezoni v deželi vzhajajočega sonca je vodstvo lige po le enem kolu odpovedalo prvenstvo zaradi pandemije novega koronavirusa za nedoločen čas.
 

Na igrišča že 9. maja?


»Na slovo od nogometa še vedno gledam kot na nekaj v daljni prihodnosti. Telesno se zelo dobro počutim, prav tako mentalno, motivacije mi ne manjka,« je dejal Iniesta. »Čeprav smo zaradi koronavirusne krize doma, ne posedamo, ampak sledimo navodilom za trening ter upamo, da se bom čim prej vrnili v normalno rutino,« si želi španski zvezdnik, ki na Japonskem zasluži 28 milijonov evrov na sezono.

»Sicer pa smo ta čas izkoristili za družino, saj ga imamo za druženje precej manj,« je še dejal Iniesta. Za zdaj je na Japonskem še precej mirno, ocenjuje nogometaš, številke okuženih še niso tako visoke: »Zdaj čakamo, kdaj bomo lahko nadaljevali prvenstvo.«

Japonsko prvenstvo J1-league upa na vrnitev 9. maja.

Komentarji: