Italija gostiteljica zaključnega turnirja štirih najboljših

V drugi izvedbi lige narodov se bodo za zmagovalca merile povsem druge reprezentance kot v prvi, ki je na domačem igrišču pripadla Portugalski.
Fotografija: Madžarska je izpeljala sanjsko leto 2020, Ferencvaros se je uvrstil v ligo prvakov, reprezenatnca na evropsko prvenstvo, za konec pa je še napredovala v najmočnejšo skupino v ligi narodov. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Odpri galerijo
Madžarska je izpeljala sanjsko leto 2020, Ferencvaros se je uvrstil v ligo prvakov, reprezenatnca na evropsko prvenstvo, za konec pa je še napredovala v najmočnejšo skupino v ligi narodov. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

Italija, Francija, Belgija in Španija bodo na zaključnem turnirju skupine A lige narodov zamenjali Portugalsko, Anglijo, Švico in Nizozemsko. Gostiteljica "final four" bo od 7. oktobra do 10. prihodnje leto naša zahodna soseda, ki je pod taktirko selektorja Roberta Mancinija (novembrski paket tekem je "vodil" iz osamitve) nanizala že 22 tekem brez poraza.
Francija in Španija sta v finišu dobili bitko s portugalsko in Nemčijo, prepričljiva pa je bila tudi tretja s svetovnega prvenstva Belgija.

Žreb polfinalnih parov bo 3. decembra.

Romelo Lukaku in drugi Belgijci so zanesljivo osvojili prvo mestov v skupini z Dansko, Anglijo in Islandijo. FOTO: John Thys/AFP
Romelo Lukaku in drugi Belgijci so zanesljivo osvojili prvo mestov v skupini z Dansko, Anglijo in Islandijo. FOTO: John Thys/AFP


Madžarska med najboljše


V skupni B se selijo Švedska, Islandija in BiH, četrta reprezentanca pa še ni znana, saj je bila torkova tekma med Švico in Ukrajino odpovedana zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v taboru gostov.

Končno odločitev o tem bo sprejela komisija za nadzor, etiko in disciplino pri Evropski nogometni zvezi (Uefa), ki je nedeljsko neodigrano tekmo 5. kroga v ligi B med Romunijo in Norveško, ki po odločitvi norveške vlade ni dopotovala v Bukarešto zaradi okužbe enega igralca z novim koronavirusom, registrirala z zmago Romunije s 3:0.

Ob Avstriji so v elitno ligo A napredovali še Češka, Madžarska in Wales. V skupino C se selijo Severna Irska, Slovaška, Turčija in Bolgarija, iz C se v B pa so pole Slovenije napredovale še Črna gora, Armenija in Albanija. V D so ob Moldaviji nazadovali še Ciper, Estonija in Kazahstan. Novi člani skupine C so nogometaši s Ferskih otokov in Gibraltarja.

Komentarji: