Italija v finalu? Najprej mora priti iz skupine

Sredin derbi naj bi vnovič spremljali na rimskem olimpijskem štadionu, kjer se bosta merili Italija in Švica.
Fotografija: Roberto Mancini med tekmo Italije in Turčije. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Roberto Mancini med tekmo Italije in Turčije. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Sredin derbi naj bi vnovič spremljali na rimskem olimpijskem štadionu, kjer se bosta merili Italija in Švica. Obe reprezentanci sta v prvem kolu zgrabili poln plen, zato bi se v primeru neodločenega izida povsem približali osmini finala, kamor peljeta dve mesti in štiri tretja mesta v šestih skupinah turnirja.

»Fantom sem svetoval, naj le uživajo v tekmi, ki je za nas tako pomembna kot uvodna s Turčijo ali pa zadnja z Walesom. Zgodovina nas uči, da je Švica vselej izjemno trd oreh za Italijane, njihova letošnja ekipa pa je posebej organizirana in izkušena,« je prepričan italijanski selektor Roberto Mancini, ki naj bi napadel goste – tem poveljuje selektor Vladimir Petković, ki je nekoč vodil Lazio in odlično pozna Italijane – v postavitvi 4-3-3 (Insigne-Immobile-Berardi).


Nastop prvega vezista Italije Marca Verrattija pod vprašajem


Nastop prvega vezista Italije Marca Verrattija (PSG) še vedno visi pod vprašajem. Švica naj bi se delno zaprla (3-4-1-2; Shaqiri; Seferović-Embolo) in bi sprejela že razplet s točko. »Italija v finalu? Vem, da je marsikoga zajela evforija po visoki uvodni zmagi, toda najprej moramo priti iz skupine,« miri rojake Mancini.

Roberto Mancini in Vladimir Petković sodita med boljše selektorje reprezentanc na stari celini. FOTO: Ozan Kose/AFP
Roberto Mancini in Vladimir Petković sodita med boljše selektorje reprezentanc na stari celini. FOTO: Ozan Kose/AFP

Preberite še:

Komentarji: