Jan Oblak & Co. zanesljivo premagali Majorčane

Nogometaši madridskega Atletica so upravičili vlogo velikih favoritov in zmagali s 3:0 (2:0).
Fotografija: Nogometaši madridskega Atletica (na fotografiji Saul Niguez) so potrdili vlogo favoritov proti igralcem Mallorce. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši madridskega Atletica (na fotografiji Saul Niguez) so potrdili vlogo favoritov proti igralcem Mallorce. FOTO: Juan Medina/Reuters

Ljubljana – Nogometaši madridskega Atletica so s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom na čelu slavili novo zmago v elitni španski ligi. »Žimničarji« so v dvoboju z igralci Mallorce potrdili vlogo velikih favoritov in zanesljivo zmagali s 3:0 (2:0).

Koliko so »Atleti« na papirju boljši od tekmecev, kaže tudi položaj na lestvici »primere division«. Medtem ko Madridčani držijo odlično tretje mesto in so tako na najboljši poti, da si priigrajo nastop v ligi prvakov 2020/21, so nogometaši Mallorce na predpredzadnjem 18. mestu in na ta način na pragu izpada v drugo špansko ligo.

»Rdeče-beli« iz španske prestolnice so že po prvem polčasu vodili z 2:0, pri čemer je oba gola – prvega z bele točke – dosegel Alvaro Morata (v 29. in 45. minuti). Na 3:0 je v 79. minuti povišal Koke.

Vodilni Real iz Madrida bo v nedeljo (14.00) gostoval pri moštvu Athletic Bilbao, drugouvrščena Barcelona pa pri Villarrealu (22.00).





 

Preberite še:

Komentarji: