Jan Oblak in Atletico takoj z branilcem naslova Liverpoolom

V Nyonu izžrebali pare osmine finala lige prvakov in šestnajstine finala evropske lige. Atalanta z Josipom Iličećm se bo pomerila z Valencio. Trije slovenski nogometaši v EL.
Fotografija: Že v osmini finala lige prvakov se bosta pomerila dfavorita za naslov Real Madrid in Manchester City. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Že v osmini finala lige prvakov se bosta pomerila dfavorita za naslov Real Madrid in Manchester City. FOTO: AFP

Atletico Madrid – Liverpool, Borussia Dortmund – Paris St. Germain (oba 18. februar/10. marec), Atalanta – Valencia, Tottenham – Leipzig (19. februar/10. marec), Chelsea – Bayern, Napoli – Barcelona (25. februar/18. marec), Lyon – Juventus, Real Madrid – Manchester City (26. februar/17. marec). To so pari osmine finala lige prvakov, ki bo imela zaključno dejanje prihodnje leto, 30. maja, v Istanbulu.

Jan Oblak in njegov Atletico Madrid sta pred najzahtevnejšo nalogo. Žreb jima je namenil kar branilca naslova Liverpool. Veliko več zadovoljstva je v taboru Atalante. Josip Iličić in drugi igralci moštva iz Bergama se bodo merili z Valencio, ki ne kotira med najboljše.

Največji posladek ali kar eden od mogočih finalov pred finalom bosta uprizorila Real Madrid in Manchester City.


Pari evropske lige. FOTO AFP
Pari evropske lige. FOTO AFP

Ludogorec,: Maribor, Bijol, Blažič, Handanović


Bolgarski prvak Ludogorec se ne more izogniti klubom s slovenskim pridihom. Potem ko je v kvalifikacijah za evropsko ligo na zadnji oviri srečno izločil Maribor, in je bil v skupinskem delu tekmovanja boljši od moskovskega CSKA z Jakom Bijolom in Ferencvarosem z Miho Blažičem, bo v izločilnih tekmah poskušal zagreniti življenje še favoriziranemu Interju s Samirjem Handanovićem v vratih.

Pari šestnajstine finala evropske lige:

Wolverhampton – Espanyol, Sporting –  Istanbul Basaksehir, Getafe – Ajax, Bayer Leverkusen – Porto, København – Celtic, Apoel – Basel (Vid Belec, Roman Bezjak), Cluj – Sevilla, Olympiacos – Arsenal, Alkmaar – Lask, Brugge – Manchester United, Ludogorec – Inter (Samir Handanović), Eintracht Frankfurt – Salzburg, Šahtar – Benfica, Wolfsburg – Malmö, Roma – Gent, Rangers – Braga.

Prve tekme bodo 20. februarja, povratne pa 27.

 

Komentarji: