Josipa Iličića varčujejo za ligo prvakov ali prestop drugam

Na tujem velika izziva tako za Real Madrid kot Barcelono.
Fotografija: Josip Iličić čaka na igro. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić čaka na igro. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Julij prinaša končne odločitve v vseh nogometnih ligah stare celine. V bitke so vpleteni tudi Slovenci, najbolj zanimivo pa je vendarle v Italiji in Španiji, kjer ohranjajo ravno dovolj negotovosti v boju za prvaka. Jan Oblak je opravil svoje sinoči, bomo videli, kako bo uspešen Josip Iličič.


Buffon bo presegel Maldinija in zasedel vrh


Položaja v Italiji in Španiji sta si podobna: Real Madrid in Juventus uživata po štiri točke prednosti pred Barcelono in Laziem, ta konec tedna pa vse štiri čakajo zahtevne tekme. Sobota je namenjena spopadu za vrh serie A: Juventus bo gostil Torino (17.15), mestni derbi vselej razvname čustva navijačev, četudi zunaj štadiona. Legendarni vratar Gigi Buffon naj bi si pripisal 649. nastop v serie A, s čimer bi presegel prav tako legendarnega Paola Maldinija (648), za njima je eden najboljših nogometašev tega stoletja Francesco Totti (619).

Gianluigi Buffon pričakuje rekordno 649 ligaško tekmo v majici Juventusa. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Gianluigi Buffon pričakuje rekordno 649 ligaško tekmo v majici Juventusa. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Lazio bo (21.45) igral derbi z Milanom, pri čemer je za Rimljane »dovoljena« le zmaga. Gotovo bi bilo Laziu »lažje«, če bi igral v tako dobri formi kot Atalanta ... Črno-modri iz Bergama ne popuščajo, dobro so unovčili trimesečni premor zavoljo koronavirusa (ta je najmočneje prizadel prav Bergamo) in spočili glavne adute.


Real Madrid v Baskijo, Barcelona v Villarreal


Atalanta je neporažena že 12 zaporednih tekem, v postkoronskem obdobju je nanizala štiri zmage (po derbiju z Laziem je v četrtek zmlela še Napoli), pri tem pa spočila Josipa Iličića. Italijani že špekulirajo: trener Gianpiero Gasperini bodisi varčuje svojega prvega virtuoza za avgustovski vrhunec v ligi prvakov bodisi ga bo prodal v poletnem prestopnem roku ...

Lionel Messi bo tudi ta konec tedna zanesljivo igral pod hudim pritiskom. FOTO: Lluis Gene/AFP
Lionel Messi bo tudi ta konec tedna zanesljivo igral pod hudim pritiskom. FOTO: Lluis Gene/AFP


Potem ko je Atletico sinoči opravil izziv v tekmi z Mallorco, bo Španija oživela v nedeljo. Real bo obiskal Bilbao (14), Barcelona pa Villarreal (22). Glavno vprašanje: bodo razrvani Katalonci presekali krizo rezultatov in javne podobe ter premagali odlično ekipo, ki bije srdito bitko za 4. mesto? Villarreal namreč zaostaja le tri točke za Sevillo. Morda gre za enega zadnjih poskusov Barcelone, tudi Realu namreč ne bo lahko v Baskiji, kar bi kazalo unovčiti …

Preberite še:

Komentarji: