Kek povabil tudi nogometaša Rožmanove Rijeke

Adam Gnezda Čerin bo kandidiral za nastop na treh novembrskih tekmah.
Fotografija: Adam Gnezda Čerin brani barve Rijeke. FOTO: Denis Lovrovic/AFP
Odpri galerijo
Adam Gnezda Čerin brani barve Rijeke. FOTO: Denis Lovrovic/AFP

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na pripravah pred prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom ter pred obračunoma v ligi narodov proti Kosovu in Grčiji. Po novem je povabilo na zbor dobil tudi vezist Rijeke Adam Gnezda Čerin, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Selektor Matjaž Kek je sicer seznam igralcev predstavil pred petimi dnevi. Na njem je spet pričakovano Josip Iličić ter tudi povratnika po koronskih težavah Miha Zajc in Tim Matavž, zraven je spet tudi Andraž Šporar, ki je imel težave s poškodbo.

»Čakajo nas tri tekme, igralci imajo nor ritem v klubih, tako da potrebujemo širok kader, ki lahko v vsakem trenutku zagotovi kakovost igre in ritem. Namreč, ko smo dobri v hitrih prehodih, potem smo že prepoznavni, ko pa spustimo ritem, nastanejo težave,« je pred dnevni pojasnil Kek.

Matjaž Kek bo lahko računal na najboljše igralce. FOTO: Leon Vidic/Delo
Matjaž Kek bo lahko računal na najboljše igralce. FOTO: Leon Vidic/Delo

 

Brez prejetega gola


Predvsem bosta pomembni tekmi v ligi narodov, v kateri Slovenija v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.Slovenci bodo tekmo z Azerbajdžanom igrali 11. novembra, s Kosovom 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali 18. novembra. Vse tekme bodo ob 20.45.

Slovenija se z Azerbajdžanom še ni merila, s Kosovom je igrala oktobra in zmagala z 1:0, z Grčijo pa je igrala šestkrat in ima z njo tri poraze in tri remije, enega tudi v tej ligi narodov na prvi medsebojni tekmi (0:0). Grčija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 54., Slovenija je 62., Azerbajdžan 114., Kosovo pa 117.

Preberite še:

Komentarji: