Kek že uigrava udarno enajsterico za polne Stožice

V napadu naj bi dobil Andraž Šporar prednost pred Timom Matavžem.
Fotografija: Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek (levo, ob njem Luka Brkljača in Igor Benedejčič) je včeraj na Brdu že uigraval določene kadrovske zamisli za petkovo (20.45) tekmo s Poljsko. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek (levo, ob njem Luka Brkljača in Igor Benedejčič) je včeraj na Brdu že uigraval določene kadrovske zamisli za petkovo (20.45) tekmo s Poljsko. FOTO: Uroš Hočevar

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je včeraj na Brdu že uigraval določene kadrovske zamisli za petkovo (20.45) tekmo s Poljsko in v višjem ritmu kot dan prej preveril več različnih enajsteric. Na vratih resda ni bilo Jana Oblaka, ki je tudi drugi dan na Gorenjskem vadil zgolj v fitnesu (zato sta na branila vrata Nejc Vidmar in Vid Belec).

Reprezentanca je na treningih prestavila ritem v višjo prestavo. ​FOTO: Uroš Hočevar
Reprezentanca je na treningih prestavila ritem v višjo prestavo. ​FOTO: Uroš Hočevar


Bomo videli, kdo bo dobil priložnost ob predvidenih nosilcih igre, saj običajno Kek ni naklonjen eksperimentiranju. Morda se nahajajo blizu udarne enajsterice naslednji fantje: Oblak, Balkovec, Mevlja, Struna, Stojanović, Krhin, Kurtić, Verbič, Iličić, Bezjak in Šporar. Toda resne alternative predstavljajo tudi številni drugi: Korun, Blažič, Popović, Zajc, Črnigoj, Matavž, ... Ne pozabimo, Slovenija bo v 72 urah igrala dve tekmi: v petek s Poljsko, v ponedeljek z Izraelom.

Eden od udarnih mož Slovenije bi bil lahko tudi bočni igralec Jure Balkovec. ​FOTO: Uroš Hočevar
Eden od udarnih mož Slovenije bi bil lahko tudi bočni igralec Jure Balkovec. ​FOTO: Uroš Hočevar


Po informacijah z Nogometne zveze Slovenije se obeta v petek zvečer v Ljubljani klasični nogometni spektakel. Štadion z zmogljivostjo 16.000 sedežev bi bil lahko tudi razprodan, na njem pa ob Slovencih tudi najmanj 2000 Poljakov.

Preberite še:

Komentarji: