Keka v Spodnji Šiški nadzirala tudi Pavlin in Mijatović

Slovenija drevi (20.45) nad Azerbajdžan tudi z Josipom Iličićem v enajsterici.
Fotografija: Josip Iličić (levo) naj bi drevi vodil napad slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Josip Iličić (levo) naj bi drevi vodil napad slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik

Drevišnja tekma z Azerbajdžanom bo zahtevnejši uvod v ligo narodov, kot je bila oktobrska prijateljska tekma s San Marinom. To je včeraj opozoril reprezentante tudi selektor Matjaž Kek.

»Dokler bom jaz selektor, bo rezultat vedno pomemben, četudi bomo igrali prijateljsko tekmo,« je zatrdil Kek in napovedal, da bo preizkusil več imen, saj bo imel na voljo šest menjav. »Fantje so prišli na zbor različno pripravljeni. Stankovića in Vučkića tokrat ne bo z nami, zanesljivo pa bom ponudil priložnost nekaterim novincem in povratnikom,« je potrdil Kek in izpostavil imena Kenan Bajrić, Adam Gnezda Čerin, Josip Iličić in Tim Matavž.


Sladke skrbi selektorja Matjaža Keka


Strokovni štab je na včerajšnjem treningu v Spodnji Šiški, na katerem sta pozdravila Keka in jato tudi predsednik NZS Radenko Mijatović in direktor reprezentanc Miran Pavlin, uigraval enajsterico za drevišnjo preizkušnjo z Azerbajdžanom. Fantom se splača opozoriti nase, ne nazadnje so nekateri ostali v udarni zasedbi tudi po tem, ko so bili opazni v tekmi z eksotično ekipo iz San Marina.

Matjaž Kek je večkrat zbral fante v krogu in jih opozoril na ambiciozno igro. FOTO: Jože Suhadolnik
Matjaž Kek je večkrat zbral fante v krogu in jih opozoril na ambiciozno igro. FOTO: Jože Suhadolnik


Več golov je sinoči zabil predvsem Josip Iličić, gotovo bo izžareval željo po uspešnem večeru, potem ko je izpustil zadnji tekmi Atalante proti Liverpoolu in Interju. Tudi v slovenskih vratih bo drevi vratar iz italijanskega prvenstva, Vid Belec.

Mariborčan na slovenski klopi bo imel v novembrskem terminu sladke skrbi pri iskanju udarnih enajsteric, saj večina slovenskih legionarjev redno igra, nekatere je Kek lahko prepustil tudi reprezentanci U21 (»S selektorjem Miletom Aćimovićem gojiva dobro komunikacijo, enako dobro sva pred tem ohranjala s Primožem Gliho.«).

Morebitna enajsterica Slovenije (4-2-3-1): Belec; Jurčević, Mevlja, Bajrić, Skubic; Kurtić, Gnezda Čerin; Zajc, Lovrić, Iličić; Matavž.

Miha Mevlja naj bi predstavljal izkušenejši del štoperske naveze s Kenanom Bajrićem. FOTO: Jože Suhadolnik
Miha Mevlja naj bi predstavljal izkušenejši del štoperske naveze s Kenanom Bajrićem. FOTO: Jože Suhadolnik

Preberite še:

Komentarji: