Klavrn konec Olimpijine evropske zgodbe

Ljubljančani so tudi proti zdesetkanim tekmecem iz Portugalske streljali s slepimi naboji in se poslovili brez doseženega gola.
Fotografija: Olimpija ni zmogla častnega gola. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Olimpija ni zmogla častnega gola. FOTO: Blaž Samec

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo izgubili proti Santa Clari z 0:1 (0:0) in se poslovili od evropskih tekmovanj. Portugalci so prvo tekmo dobili z 2:0. V 4. krogu bodo igrali proti Sočiju ali Partizanu.
     
Čeprav so prišli Portugalci v Ljubljano le s 14 igralci zaradi okužb z novim koronavirusom, so premogli povsem dovolj kakovosti, da so izločili znova precej brezzobo ljubljansko zasedbo. Za razliko od prve tekme je tokrat tudi poskusila s streli na gol, a niti eden ni bil dovolj dober, da bi lahko prinesel kakršne koli upe na presenečenje.

Ljubljančani so razočarali. FOTO: Blaž Samec
Ljubljančani so razočarali. FOTO: Blaž Samec


Ljubljančani pod vodstvom novega trenerja Save Miloševića so začeli nekoliko odločneje kot na prvi tekmi, toda ne eni ne drugi niso bili posebej nevarni, šele v 19. minuti je Lamine Tall poskusil močno z leve strani presenetiti vratarja gostov, a zadel le zunanji del mreže.V 26. minuti je bilo malce vroče tudi v ljubljanskem kazenskem prostoru, a je Nejc Vidmar prišel do žoge prej, kot bi Portugalcem uspelo sprožiti pravi strel. Do tega je takoj zatem sicer prišel Ricardinho, a je žogo poslal čez gol. V 31. minuti sta poskusila še Lincoln in Carlos, prvemu je strel obranil Vidmar, drugi pa je žogo poslal malo mimo gola.

V 49. minuti so imeli Portugalci dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je Carlos malce z desne žogo poslal le malenkost mimo nasprotne vratnice. V 65. minuti pa so Ljubljančani zadeli prek Aldairja Djala, toda slednji je bil v prepovedanem položaju, tako da so sodniki gol razveljavili.

Olimpija je končala evropsko zgodbo. FOTO: Blaž Samec
Olimpija je končala evropsko zgodbo. FOTO: Blaž Samec


V 72. minuti je v igro pri gostih vstopil eden od treh rezervistov Rui Costa in že po nekaj sekundah zadel za vodstvo Santa Clare, ko je ob Antoniu Delamei Mlinarju v osrčju kazenskega prostora unovčil podajo Joaa Coste z desne strani.

Po tem zadetku je bil potnik v naslednji krog dokončno odločen, igra na ljubljanski zelenici pa je kar nekako zamrla, tako da razburljivih dogodkov gledalci niso več videli.

Santa Clara, ki je bila veliko boljša že na prvi tekmi, na kateri Olimpija ni zmogla strela na gol, je v Ljubljano pripotovala zdesetkana zaradi okužb s koronavirusom.

Preberite še:

Komentarji: