Ko Lionel Messi ne zabije, podaja, Inter pa zmaguje

Argentinski zvezdnik prvič, odkar se je pridružil Interju iz Miamija, ni zabil gola, a je moštvo popeljal v fnale ameriškega pokala proti Houstonu, 27. t. m.
Fotografija: Lionel Messi in Inter sta se uvrstila v nov finale v ZDA.  FOTO: Aaron Doster/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Lionel Messi in Inter sta se uvrstila v nov finale v ZDA.  FOTO: Aaron Doster/Usa Today Sports Via Reuters Con

Osem tekem, deset golov, en naslov: Lionel Messi je v svojem kratkem času pri ameriškem Inter Miamiju dosegel izjemen uspeh za ta nogometni klub. Zdaj argentinski zvezdnik prvič, odkar se je pridružil ameriški ekipi, zanjo v rednem delu ni zadel, vendar jo je popeljal v naslednji finale.

Komaj štiri dni po prvi lovoriki za floridski klub v ligaškem pokalu je Inter v polfinalu ameriškega pokala po enajstmetrovkah premagal Cincinnati s 5:4. V rednem delu tekmovanja so gosti s Floride nadoknadili zaostanek 0:2.

Leonardo Campana je v sedmi minuti sodniškega dodatka po predložku Messija dosegel izenačenje. Campana je zadel že v 68. minuti - tudi po podaji svetovnega prvaka iz Argentine.

Inter Miami je sprva povedel v podaljšku, a je v 114. minuti Cincinnati izenačil na 3:3 in tekma se je prevesila v enajstmetrovke.

Messi, dobitnik sedmih zlatih žog za najboljšega na svetu, je šel kot prvi na črto kazenskih strelov in tako kot v soboto zadel pri zmagi z 10:9 proti Nashvillu.

Messi je na prvih sedmih tekmah za Miami dosegel deset golov. Finale ameriškega pokala proti ekipi Houston Dynamo bo 27. septembra.

Preberite še:

Komentarji: