Konec skrivalnic: Salah podaljšal z Liverpoolom

Po več tednih špekulacij je egiptovski nogometni zvezdnik Mohamed Salah podaljšal pogodbo z angleškim in evropskim podprvakom Liverpoolom.
Fotografija: Mohamed Salah je s 1. julijem vstopil v zadnje leto trenutne pogodbe z angleškim velikanom. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Odpri galerijo
Mohamed Salah je s 1. julijem vstopil v zadnje leto trenutne pogodbe z angleškim velikanom. FOTO: Laurence Griffiths/AFP

Angleški nogometni klub Liverpool je v petek popoldne sporočil, da je podaljšal sodelovanje z napadalcem Mohamedom Salahom in tako končal namigovanja, da naj bi se nogometaš v prestopnem roku preselil drugam. V klubu niso izdali ne dolžine podaljšanja ne finančnih podrobnosti, sporočili so le, da gre za »dolgoročno pogodbo«.

Kot poročata francoska in nemška agencija AFP in dpa, pa naj bi bilo podaljšanje triletno oziroma do leta 2025. V klubu s štadiona Anfield Salah igra zadnjih pet sezon, dosegel pa 156 zadetkov na 254 tekmah.

»Odlično se počutim, to je lep dan za vse nas. Vem, da je trajalo nekaj časa, a zdaj je vse urejeno in lahko se osredotočimo na to, kar nas čaka v prihodnosti. Lani smo bili blizu štirim lovorikam, žal smo v zadnjem tednu izgubili dve. Mislim, da se lahko tudi v prihodnje borimo za vse možne naslove, imamo okrepitve, imamo vizijo in trdo delamo,« je za spletno stran kluba dejal Salah.

Egipčan, ki je nedavno dopolnil 30 let, je navijačem obljubil, da še ne bo konec obdobja osvajanja srebrnine.

»Sporočam vam, da bomo dali vse od sebe, da bomo dobili še več lovorik. Vi pa bodite z nami, nas spodbujajte in prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo. Doslej sem užival v tem klubu in upam, da bo tako tudi naprej,« je sporočil Salah.

V tem prestopnem roku je sicer Salah izgubil pomembnega soigralca, saj se je Senegalec Sadio Mane preselil k münchenskemu Bayernu.

Preberite še:

Komentarji: