Kot v najboljših časih: Rooneyjeva mojstrovina s prostega strela (VIDEO)

Angleški nogometni zvezdnik, ki si zdaj kruh služi onkraj luže v MLS, je bil sinoči edini strelec za četrto zaporedno zmago.
Fotografija: Wayne Rooney v najboljši različici. FOTO: Geoff Burke/Reuters
Odpri galerijo
Wayne Rooney v najboljši različici. FOTO: Geoff Burke/Reuters

Washington – Odkar ne igra več na Otoku, angleški nogometni zvezdnik in nekdanji reprezentančni kapetan Wayne Rooney ni več v središču pozornosti športne javnosti, kar pa ne pomeni, da je onkraj luže, kjer si kruh služi v ligi MLS, padel v povprečje. Ravno nasprotno – tudi po njegovi zaslugi se je DC United sinoči dokopal do že četrte zaporedne prvenstvene zmage, s katero se je utrdil na šestem mestu razpredelnice vzhodne konference, ki še zagotavlja napredovanje v končnico.


Pet tekem, šest golov


Kolektiv iz Washingtona je pred domačim avditorijem na štadionu Audi Field z 1:0 odpravil zasedbo Toronta, mož odločitve pa je bil ravno Rooney (prihodnjo sredo bo dopolnil 33 let), ki je edini zadetek v dvoboju prispeval že v 18. minuti. In to kakšnega! Takšnega, kakršnih smo bili od njega vajeni še v majici »rdečih vragov«. Tekmečevega čuvaja mreže je matiral s prostega strela z velike razdalje kakih 30 metrov. Zanj je bil to jubilejni deseti gol v 18 nastopih v sezoni (ob tem je prispeval še sedem podaj), na zadnjih petih tekmah je bil uspešen kar šestkrat.

Preberite še:

Komentarji: