Lepo je, če veš, da lahko zabijaš tudi gole

Marko Krivičić je bil najboljši igralec 5. kola 1. SNL in se razvija v enega najboljših zveznih igralcev v slovenskem nogometnem prvenstvu.
Fotografija: Marko Krivičić je na sredini igrišča zasenčil vijoličnega Romuna Alexandruja Cretuja in si zaslužil tudi naziv igralca 5. kola 1. SNL. FOTO: Matej Glavina
Odpri galerijo
Marko Krivičić je na sredini igrišča zasenčil vijoličnega Romuna Alexandruja Cretuja in si zaslužil tudi naziv igralca 5. kola 1. SNL. FOTO: Matej Glavina

Ko je s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora Marko Krivičić načel mrežo Maribora, se je začel potop vijoličnih. V Sežani se je pravzaprav ponovil scenarij iz minule sezone: Maribor je bil povsem nemočen proti Taboru, ki se je še posebej nabrusil za domače tekme.

Po Kopru in Aluminiju je v 5. kolu 1. SNL padel še Maribor. V Sežano je prvič prišel pod trenersko taktirko nekdanjega trenerja Tabora Maura Camoranesija in spet je visoko izgubil.

»Novi trener Goran Stanković bo svoje zamisli postopoma uveljavljal. Ohranili smo izhodišči iz Maurovega obdobja, postavitvi 3-4-3 ali predvsem 3-5-2. Zakaj nam ustreza Maribor? Njegovi igralci so telesno močni, mi smo hitrejši in lažji. To je, ob večji motivaciji, morda najpomembnejša podrobnost,« je Marko Krivičić poskušal pojasniti, zakaj Tabor v Sežani »reže« Maribor kot za šalo.
Marko Krivičić je že igral v Italiji. FOTO: Matej Glavina
Marko Krivičić je že igral v Italiji. FOTO: Matej Glavina


Pri 24 letih prehaja v najboljša igralska leta. Za seboj ima otrok Kopra pestro pot. Bilo mu je tako rekoč usojeno, da bo med najboljšimi igralci na svojem položaju. Ni še povsem profiliran, a se ve, da je v vlogi zadnjega zveznega igralca morda najmočnejši. Toda prav atraktiven in lep gol Mariborčanom je razkril, da bi lahko igral bliže tekmečevim vratom, ker ima dober strel z razdalje.

ENAJSTERICA
ENAJSTERICA


V Koper, ko bo šla kariera h koncu


»Sežanske uspešne igre so skupek vsega, kar sem doslej nabiral. Tudi to, da sem pri Taboru imel že štiri trenerje. Vem pa, da sem na sredini igrišča koristen igralec. Ali igram bližje tekmečevim vratom ali sem bolj obramben, je stvar trenerja. Je pa lepo, če veš, da lahko zabijaš tudi gole,« je izpostavil Koprčan.

»Hitro sem bil v prvem moštvu Kopra, nato sem odšel v Italijo in kljub vrnitvi v drugo ligo k Taboru mi ni bilo žal. Izkušnja je bila odlična,« je še povedal bivši član Bologne, ki s Taborom piše lepo poglavje. »Če sem iskren, naša želja je, da bi si čim prej zagotovili obstanek. Kar bo več, bo bolje,« je povedal o moštvenem cilju. Ta se zdi skromen, po tem, kako visoko na lestvici je Tabor, drugi, in kako zanesljivo igra na domačem igrišču.

Andrija Filipović ( za hrbtom) je po petih kolih na vrhu lestvice najboljših igralcev. FOTO: Sobotainfo
Andrija Filipović ( za hrbtom) je po petih kolih na vrhu lestvice najboljših igralcev. FOTO: Sobotainfo


»Doma je treba zmagovati, na gostovanjih moramo biti le bolj kompaktni, prejemati manj golov in lažje nam bo,« ni skrivnosti za moštvo, ki ga v veliki meri dopolnjujejo tujci. Ko jih je toliko, kot jih je pri Taboru, je zelo pomembno, kakšna sta njihova kakovost in značaj.



»Presenečen sem, kako nam vedno uspeva najti prave tujce. Veliko jih je že bilo, a vselej najdemo ustrezne. Prav zadnja Grk Christos Rovas in Portugalec Djalo Balde ter tudi naš vratar Jan Koprivec so resnično zadetek v polno. Kakovostni so, obenem tudi značajsko dobri fantje. To je zelo pomembno za vzdušje. In pri nas je v slačilnici užitek videti, kako se razumemo.«

Semedelčan ni obremenjen s tem, da bi se moral vrniti na Bonifiko, ker ga bolj zanima vnovičen poskus v tujini.

Marko Krivičić je bil proti Mariboru pravi gospodar v zvezni vrsti FOTO: Matej Glavina
Marko Krivičić je bil proti Mariboru pravi gospodar v zvezni vrsti FOTO: Matej Glavina


»Morda se bom vrnil v Koper proti koncu kariere, zdaj ne čutim sile, ki bi me vlekla domov. V Sežani se počutim lepo, skupaj pišemo lepo zgodbo, zato bi bilo normalno, da jo nadaljujem v tujini. Nič ne bi imel proti, če bi spet poskusil v Italiji. Kot reprezentant? Zakaj ne, biti reprezentant je eden od vrhuncev v karieri vsakega igralca,« je postavil piko na i Delov nogometaš 5. kola.

Preberite še:

Komentarji: