Liverpool in Barcelona zadnja četrtfinalista

V Münchnu slovo zadnjega nemškega predstavnika od lige prvakov Bayerna, v Barceloni pa francoskega Lyona.
Fotografija: Luis Suarez je za prvi gol Barcelone, po katerem je nadzirala igro, prelisičil glavnega sodnika in VAR ter izsilil enajstmetrovko. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luis Suarez je za prvi gol Barcelone, po katerem je nadzirala igro, prelisičil glavnega sodnika in VAR ter izsilil enajstmetrovko. FOTO: AFP

Liverpool in Barcelona sta zadnja četrtfinalista lige prvakov. Za petkov žreb četrtfinalnih parov v Nyonu sta se lanski finalist LP in španski prvak pridružila Ajaxu, Tottenhamu, Portu, Juventusu, Manchester Unitedu in Manchester Cityju. 

Liverpool in Barcelona sta si že po prvem polčasu priigrala boljši izhodišči, še posebej Liverpool, ki je v Münchnu z mojstrovino Sadia Maneja prišel v vodstvo. Avtogol Joela Matipa je še vlil upanje Bavarcem, ki pa sta jim v drugem polčasu dokončno vzela sanje o napredovanju Virgil van Dijk in z drugim golom Mane. Med osem najboljših so se uvrstili vsi štirje angleški predstavniki.

Bayern je bil zadnji nemški up za četrtfinale.


VAR je dvakrat »brcnil v temo«


Barcelona je ubranila špansko čast, a ne tako lahko, kot kaže končni izid. Na Camp Nou se je začelo s spodrsljajem sodniške VAR ekipe, ki je posredovanje Jasona Denayerja označila za prekršek nad Luisom Suarezom. Odločitev ni bila pravilna, saj je Urugvajec s podplatom stopil na nogo francoskega branilca, nato pa padel kot pokošen. Kazenski strel je v vodstvo spremenil Lionel Messi.

Prvi gol je močno vplival na nadaljevanje tekme, čeprav so Francozi v drugem polčasu po znižanju zaostanka na 1:2 (pod vtisom napake iz prvega polčasa so sodniki v nadzorni sobi spregledali prekršek na Barcelonim branilcem) močno zagrenili življenje Kataloncem. Vseh muk jih je nazadnje rešil Messi, ki je po samostojni akciji premešal tekmečevo obrambo in žogo z desnico ter kančkom sreče po posredovanju Lyonovega rezervnega vratarja Mathieua Gorgelina poslal v mrežo za 3:1.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 9. in 10. aprila.


Sadio Mane je virtuozno oporavil z Bayernovium vratarjem Manuelom Neuerjem za angleško vodstvo, nato pa je še potrdil zmago Liverpoola. FOTO: Reuters
Sadio Mane je virtuozno oporavil z Bayernovium vratarjem Manuelom Neuerjem za angleško vodstvo, nato pa je še potrdil zmago Liverpoola. FOTO: Reuters


BAYERN : LIVERPOOL 1:3 (1:1) – skupno 1:3


Strelci: 0:1 – Mane (26), 1:1 – Matip (39, avt.), 1:2  – Van Dijk (68), 1:3 – Mane (84).

Bayern: Neuer, Rafinha, Süle, Hummels, Alaba, Martinez (od 72. Goretzka), Thiago, James (od 78. Sanchez), Gnabry, Ribery (od 61. Coman), Lewandowski.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Milner (od 87. Lallana, Henderson (od 13. Fabinho), Wijnaldum, Salah, Firmino (od 83. Origi), Mane.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija).


BARCELONA : LYON 5:1 (2:0) – 5:1


Strelci: 1:0 – Messi (18, 11-m), 2:0 – Coutinho (31), 2:1 – Tousart (58), 3:1 – Messi (78), 4:1 – Pique (81), 5:1 – Dembele (87).

Barcelona: Ter Stegen, Roberto (od 83. semedo), Pique, Lenglet, Alba, Arthur (od 74. Vidal), Busquets, Rakitić, Messi, Suarez, Coutinho (od 70. Dembele).

Lyon: Lopes (od 34. Gorgelin), Dubois, Denayer, Marcelo, Mendy (od 77. Cornet), Ndombele, Tousart, Marcal, Dembele, Fekir, Depay (od 73. Traore).

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska).

Komentarji: