Liverpoolu derbi in novo upanje na uvrstitev v ligo prvakov

Nogometaši Jürgna Kloppa so v zaostalem dvoboju ugnali Manchester United s 4:2.
Fotografija: Roberto Firmino je z dvema goloma spravil Manchester United v velike težave v derbiju. FOTO: Dave Thompson/Reuters
Odpri galerijo
Roberto Firmino je z dvema goloma spravil Manchester United v velike težave v derbiju. FOTO: Dave Thompson/Reuters

Nogometaši Liverpoola ohranjajo realne možnosti za uvrstitev v ligo prvakov, potem ko so na zaostali tekmi 34. kola angleškega prvenstva v Manchestru premagali domači United s 4:2. Liverpool se je s tremi točkami na lestvici prebil na peto mesto, za želenim četrtim, na katerem je zdaj Chelsea, pa ob tekmi manj zaostaja za štiri točke.

Tekma bi morala biti že 2. maja, a so jo zaradi nasilnih protestov domačih navijačev proti vodstvu kluba prestavili. Tudi tokrat so se navijači Uniteda zbrali pred štadionom in celo blokirali prihod avtobusu tekmecev, a so prireditelji s pomočjo policije rešili težave.

Derbi je sicer povsem upravičil svoj naziv. Moštvi sta pokazali odlično predstavo in  si priigrali veliko priložnosti, dosegli pa tudi šest golov. Tako pri številu priložnosti kot pri številu golov so prednjačili varovanci Jürgna Kloppa, ki so se pobrali po šoku v deseti minuti. Takrat je Bruno Fernandes streljal, Nathaniel Phillips pa je nespretno ukrepal pred svojim vratarjem.
 

Salah razblinil dvome


Toda Phillips se je za napako oddolžil. Sprva je kazalo, da se bo že v 29. minuti, ko je sodnik po štartu nad njim že dosodil enajstmetrovko, a nato po ogledu VAR odločitev preklical, nato pa je v 34. minuti podal Diogu Joti, ki je rezultat izenačil.

Že pred odhodom na premor je Liverpool prešel v vodstvo. Trent Alexander-Arnold je z desne strani izvedel prosti strel, po njegovi podaji je žoga pristala na glavi Roberta Firmina, ki jo je poslal v mrežo. Ista igralca sta bila akterja tudi pri tretjem golu gostov v 47. minuti, po napaki domače obrambe je Arnold streljal, vratar Dean Henderson je žogo odbil, odbitek pa je v gol pospravil Firmino. Jota je nekaj minut zatem zadel še vratnico.

V 68. minuti je United spet dobil upanje, ko je zaostanek znižal Marcus Rashford, Mason Greenwood je bil le nekaj minut zatem blizu izenačenja, veselje mu je s posredovanjem na golovi črti preprečil Phillips. Lanski prvaki so svoje možnosti iskali v protinapadih, Mohammed Salah in Sadio Mane sta bila najprej premalo zbrana, v 90. minuti pa je bil Salah vendarle uspešnejši in je postavil končni izid. Za ekipo iz Manchestra je bil to že drugi zaporedni poraz, oba je doživel na domačem igrišču.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: