Veliko slavje Arsenalovih nogometašev in navijačev

V Italiji na sporedu zadnje kolo sezone, drevi so bili kar trije derbiji v Bergamu, Torinu in Neaplju, Arsenalu angleški pokal.
Fotografija: Pred štadionom Emirates je prišlo do velikega slavja Arsenalovih navijačev. FOTO: Justin Tallis/AFP
Odpri galerijo
Pred štadionom Emirates je prišlo do velikega slavja Arsenalovih navijačev. FOTO: Justin Tallis/AFP

V ospredju nogometne javnosti je bil današnji vrhunec angleškega pokala, v katerem sta poskušala opraviti čim več londonska mestna rivala Arsenal in Chelsea. Gre za prestižno tekmovanje s 149-letno tradicijo, v katerem sodita med najuspešnejše prav drevišnja tekmeca.



Na vrhu namreč kotira prav Arsenal, ki je bil v tem pokalu najboljši trinajstkrat, Manchester United je zbral 12 tovrstnik lovorik, po osem pa jih imata v svojih vitrinah Chelsea in še en londonski klub Tottenham.

Arsenalov gabonski napadalec Pierre-Emerick Aubameyang je dvignil prestižno lovoriko skupaj s soigralci. FOTO: Adam Davy/AFP
Arsenalov gabonski napadalec Pierre-Emerick Aubameyang je dvignil prestižno lovoriko skupaj s soigralci. FOTO: Adam Davy/AFP


Topničarji pa so z zmago nad upokojenci še 14. osvojili pokal, po Chelseajevem vodstvu v 5. minuti prek Christiana Pulišića, je Arsenalov adut Pierre-Emerick Aubameyang izid spreobrnil z goloma v 28. in 67. minuti.


V Italiji so bili na sporedu kar trije derbiji


Italijanski prvak Juventus je poslal nad Romo močno spremenjeno enajsterico, v kateri ni bilo niti Cristiana Ronalda. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Italijanski prvak Juventus je poslal nad Romo močno spremenjeno enajsterico, v kateri ni bilo niti Cristiana Ronalda. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Igrajo tudi tekme 38. kola italijanskega prvenstva, osrednjo pozornost zadnjega dejanja sezone 2019/20 so bile že drevišnje tekme, ko je bilo na sporedu več derbijev v Bergamu, Torinu in Neaplju.

Pod lupo je bil neposredni spopad za drugo mesto med Atalanto in Interjem, kar je poskušal unovčiti Lazio z morebitno zmago na zahtevnem gostovanju pri Napoliju. Nekaj je bilo znano že veliko pred tekmami: zlati čevelj za sezono 2019/20 bo pripadel napadalcu Lazia Ciru Immobileju, strelcu 36 golov. Trener Juventusa Maurizio Sarri namreč za drevišnji derbi ni vpoklical Cristiana Ronalda (31 golov).
 

Stara dama plašna proti sinovom volkulje


Atalanta brez Josipa Iličića, ta ima resne in zapletene osebne težave, je po porazu z 0:2 (Danilo D'Ambrosio 1., Ashley Young 20.) proti Interju na koncu osvojila tretje mesto v serie A, naslednjo sezono bo ponovno igrala v ligi prvakov. Laziu s porazom z 1:3 ni uspelo na vročem italijanskem jugu v Neaplju. No, Ciro Immobile je sicer v 22. minuti s svojim golom izenačil na 1:1.

Roma pa je v Torinu prav tako s 3:1 sprašila prvaka, Juventusovo staro damo. Ta je povedla prek Gonzala Higuaina, po izenačenju Nikole Kalinića pa je Diego Perotti v 44. in 52. minuti dal razloga za tuljenje rimskim sinovom volkulje.

Preberite še:

Komentarji: