Mandarić napovedal Olimpijino ubranitev naslova

Prvo dejanje klubske nogometne sezone v 1. SNL in 2. SNL 2018/19 je bil žreb tekmovalnih parov
Fotografija: Luka Zahović v Moravskih Toplicah odšteva dneve in treninge v dresu Maribora, saj upa, da bo po odličnem spomladanskem delu sezone, v katerm je zabil vseh 18 golov za strelsko lovoriko, kariero nadaljeval v tujini. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Luka Zahović v Moravskih Toplicah odšteva dneve in treninge v dresu Maribora, saj upa, da bo po odličnem spomladanskem delu sezone, v katerm je zabil vseh 18 golov za strelsko lovoriko, kariero nadaljeval v tujini. Foto Tadej Regent/Delo

Komaj so slovenski nogometni klubi postavili piko na i minuli sezoni, že so vstopili v novo. Podelitev priznanj za zmagovalce in žreb tekmovalnih parov je bilo prvo dejanje 28. sezone, v kateri je že bil izpeljan glavni prestop. Prvoligaški nogomet na televizijskih zaslonih bo odslej v rokah RTV Slo in Planet TV.

Včerajšnje druženje tekmecev v 1. SNL in 2. SNL na Gorenjskem na Brdu pori Kranju je odprl predsednik NZS Radenko Mijatović, toda najpomembnejša neznanka, kdaj bo prvi veliki derbi, je bila razkrita pozneje. Olimpija in Maribor bosta prvi derbi igrala v Stožicah v 5. kolu, 18. avgusta. Zadnjega pa v 32. kolu, 11. maja.

»Slovenska liga je zelo kakovostna, kar so z ogledom napete sezone potrdili tudi navijači. Navdušila sta me boja za prvaka in za obstanek. Trend je, da se igra bolj napadalen nogomet, ki privablja gledalce na štadione,« Mijatović ni skrival zadovoljstva nad razburljivo minulo sezono, ki je največ veselja prinesla Olimpiji, saj je osvojila najpomembnejši lovoriki.

»Sezona je bila stresna za moje srce in za srca navijačev. Tudi v novi bodo pričakovanja velika in upam, da jo bomo izpeljali tako, kot si želimo,« si še ene tako stresne sezone ne želi predsednik NK Olimpija Milan Mandarić, ki je Maribor označil za glavnega tekmeca v novi sezoni: »Ne bo lahko, spoštujemo Maribor, ampak naredili bomo vse, da bo zmagovalni pokal ostal v Ljubljani.«

»Spet hočemo biti prvaki,« je vrnil izziv predsednik NK Maribor Drago Cotar, ki v za vijolični klub eni najbolj vznemirljivih sezon v stresnih trenutkih prav gotovo ni zaostajal za ljubljanskim predsednikom. Vijolični so imeli za uteho izjemno evropsko sezono s tretjim nastopom v ligi prvakov, med posamezniki pa tudi velikega junaka Luka Zahovića, z 18 goli najboljšega strelca.

SNL FOTO: Zx
SNL FOTO: Zx


Več mišic, manj maščobe


»Več mi pomenijo klubske lovorike. Te ostanejo v klubski vitrini, osebna gre domov,« je iz Moravskih Toplic, kjer se Maribor že pošteno brusi za oddolžitev Olimpiji za izgubljeni naslov prvaka in za nove evropske podvige, in televizijskega zaslona »vskočil« prvi strelec v sezoni 2017/18 Luka Zahović. Vijolični ostrostrelec je vseh 18 golov zabil v drugem delu sezone, s čimer je bil njegov dosežek še toliko več vreden.

»Le pet minut pod prho sem imel krizo, potem sem si rekel, da bom imel dovolj časa, da se telesno pripravim,« je 22-letni sin mariborskega športnega direktorja odkril trenutke, ko je zaradi zloma ključnice v zraku visela sezona. »Januarja in februarja sem ogromno časa preživel v fitnesu. Treninge sem začel 5,5 kilograma težji in s preveč maščobe, tako da sem hitro spremenil prehrano. Kmalu sem izgubil odvečne kilograme, pridobil mišično maso in izgubil maščobo. Še nikoli se nisem počutil tako odlično, kot se zdaj,« je Luka Zahović razkril še nekaj podrobnosti iz čudežne zime, ki je obrodila izjemen sadež v obliki strelske lovorike.

Komentarji: