Mandarić: Zavajanja šla čez vse meje dobrega okusa

Bivši lastnik NK Olimpija Milan Mandarić se je odzval na zapise v medijih glede prodaje ljubljanskega kluba. Usoda zmajev v celoti v Deliusovih rokah.
Fotografija: Milan Mandarić se je odzval na zapise v nekaterih medijih. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Milan Mandarić se je odzval na zapise v nekaterih medijih. FOTO: Jože Suhadolnik

Bivši lastnik NK Olimpija Milan Mandarić se je odzval na nekatere zapise v medijih glede prodaje ljubljanskega kluba. Izjavo za javnost posredujemo v celoti:

»V zadnjih dneh se je v nekaterih medijih pojavilo veliko ugibanj in nepreverjenih trditev, ki delujejo zavajajoče in  povzročajo napačno sliko v javnosti o poslu, ki je povezan s prodajo Olimpije. Nekatere neresnice in zavajanja so šla čez vse meje dobrega okusa, zato sem dolžan javnosti posredovati prave informacije o zaključku tega posla. Po skupščini športnega društva NK Olimpija, ki je bila 19. 10. 2021, je ostalo le še nekaj odprtih zadev, ki jih je bilo potrebno urediti, zato sva se z gospodom Adamom Deliusom znova sestala v sredo 3. novembra.

Na tem sestanku sva dogovorila na kakšen način bodo uporabljena sredstva, ki so jih novi lastniki vplačali kot kupnino na račun pri notarju in s tem sva odpravila še zadnje ovire na prevzemni poti. Sam sem se pri tem ravnal odgovorno in v skladu z mojimi obljubami, da se iz tega denarja najprej poplačajo vse terjatve, ki jih ima NK Olimpija, da bo klub po mojem odhodu razbremenjen vseh dolgov, tudi mojega vložka, vrednega več kot 20 milijonov evrov.

Temu sem podredil vse druge poslovne motive, tudi izplačilo dela kupnine, ki gre na moj račun in bo zadnji izplačan. Z Deliusom sva se  o vseh podrobnostih sporazumela, podpisan je bil aneks k pogodbi in moja obljuba je s tem v celoti izpolnjena. NK Olimpijo sem s tem dokončno, tudi formalno, predal v roke novemu lastniku in prihodnost zmajev je sedaj izključno v rokah novega predsednika in njegovih sodelavcev.

Adamu Deliusu se zahvaljujem za korekten odnos in mu želim veliko športnih in poslovnih uspehov pri vodenju največjega slovenskega nogometnega kluba. Nogometnemu klubu Olimpija želim še dolgo uspešno prihodnost, vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji pa veliko športnih užitkov na Stožicah,« je zapisal Mandarić.

Preberite še:

Komentarji: