Maribor je jezila tudi počasna žoga

Prvak v finiš z desetimi in tresočih nog
Fotografija: Luka Zahović je imel v Kidričevem strelski post.
Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Luka Zahović je imel v Kidričevem strelski post. Foto Tadej Regent/Delo

S 13:0 (5:0, 6:0, 2:0) je Maribor sklenil niz treh gostovanj v Kranju (zaostala tekma), Novi Gorici in Kidričevem, toda v zadnjem pri lokalnemu tekmecu Aluminiju je bil vse prej kot prepričljiv in všečen. Do gola Jana Mlakarja v 64. minuti se je zaletaval v neprebojni »obrambni« zid Kidričanov, ne da bi posebej ogrožal domačega vratarja Janžekovića. Ta je v prvem polčasu resneje posredoval le enkrat po Mlakarjevemu strelu. Še večjih muk je vijolične, ki se na zahtevnem igrišču niso najbolje znašli, v prvem polčasu rešil Jasmin Handanović. Veteran je z bližine bravurozno ubranil strel Roka Kidrića.

Gol, ki je prevesil jeziček na tehtnici na vijolično stran, je zrežiral Martin Kramarić. Na levi strani si je s preigravanjem priigral predložek, 19-letni Ljubljančan pa je na drugi vratnici v teku z glavo zabil svoj tretji ligaški gol. Mariborčani so od 80. minute igrali z desetimi možmi po Handanovićevi izključitvi. Kot zadnji Mariborčan je po nesporazumu z Markom Šulerjem zrušil Ibrahima Mensaha.

Mariborčani so za prvi gol – številčno izenačeni – potrebovali debelo uro, za drugega z igralcem manj pa 9 minut. Neprijeten sodniški dodatek z napetimi živci je preprečil Amir Dervišević, ki je iz nasprotnega napada z desetih metrov zabil žogo pod prečko.

»To je bila zahtevna tekma. Višja temperatura in predvsem suho igrišče, ki ni omogočalo hitrega pretoka žoge, sta nam povzročala težave. V večjem delu smo igrali, kot so hoteli tekmeci. Zaradi počasnosti igrišča smo želeli igrati več v globino, več s preskokom. Čakanje na uspešen razplet se je tokrat zavleklo,« je Darko Milanič izpostavil ključno težavo Maribora, ki je sicer zmagal že četrtič zapored in bo konec tedna spet imel priložnost za strelske vaje proti Triglavu.

»Kaznovani smo bili takoj, ko smo tekmnecu dopustili nekaj več prostora,« pa je bil kratek in jedrnat domači trener Oliver Bogatinov.

Povezani članki
 

Komentarji: