Matjaž Kek: Dosegli smo največ golov v skupini in nobenega prejeli

Matjaž Kek in Miha Blažič sta izpostavila osnovni cilj Slovencev: tri točke, s katerimi bi naredili nov korak proti končnemu prvemu mestu v skupini C3.
Fotografija: Matjaž Kek v nedeljo pričakuje dvig odločnosti in želje v primerjavi s sredino tekmo z Azerbajdžanom. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Matjaž Kek v nedeljo pričakuje dvig odločnosti in želje v primerjavi s sredino tekmo z Azerbajdžanom. FOTO: Leon Vidic

Slovenci so dan pred izjemno pomembno tekmo lige narodov v Stožicah opravili tudi zadnjo medijsko obveznost pred revanšo s Kosovom v Ljubljani. Selektor Matjaž Kek in Miha Blažič sta odgovorila na več vprašanj in izpostavila osnovni cilj Slovencev: nove tri točke, s katerimi bi naredili nov korak proti končnemu prvemu mestu v skupini C3, v kateri igrajo tudi Grčija, Kosovo in Moldavija.


Matjaž Kek o tekmi s Kosovom.

Tekma bo zahtevala popolno Slovenijo, veliko izzivov imamo v nedeljo zvečer, naš cilj pa je zmaga. Prihaja ekipa zvezdnikov iz velikih evropskih ekip. Eno je bila tekma v Prištini, drugo pa bo zdaj tekma v Ljubljani, česar se dobro zavedamo.


… o položaju Slovenije v ligi narodov C3.

Smo v dobrem položaju, ko sami odločamo o svoji usodi. Kosovo premore kakovost v ofenzivnem delu, njihovi igralci imajo bogate kariere v tujih klubih. Toda mi smo imeli načrte že ob prevzemu te reprezentance, ki jo gradimo, in že takrat smo vedeli, da nam bo dal največjo samozavest dober rezultat na sleherni tekmi.


… o tem, ali igralci in strokovni štab razmišljajo o tem, da bi osvojili prvo mesto med vsemi štirimi skupinami v ligi C in si tako zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za SP 2022.

Tekma je vrhunec, ki nam bo pokazal pot, po kateri bomo šli naprej. Ohranjamo niz tekem brez prejetega gola, v ekipi imamo veliko potenciala. Ne bom računal in kalkuliral, kam nas bi lahko pripeljala zmaga ali prvo mesto v ligi C. Rezultat te lahko ponese naprej, gotovo, toda brez kvalitetne izvedbe naših zamisli lahko pozabimo na vse skupaj. Zato me zanima le trening. Goste peče poraz v Prištini, to vem, zato pričakujem zahtevno revanšo. Iz vsega skupaj, iz tega položaja, ki je neugoden za vse v Evropi, moramo izvleči samo pozitivno, seveda ne na testu za covid …

Matjaž Kek je potrdil, da se z igralci veliko pogovarja po slehernem treningu in sleherni tekmi. FOTO: Jože Suhadolnik
Matjaž Kek je potrdil, da se z igralci veliko pogovarja po slehernem treningu in sleherni tekmi. FOTO: Jože Suhadolnik


… o rezervah v moštvu po tekmi z Azerbajdžanom.

Zavedamo se, kaj nam je pokazala tekma z Azerbajdžanom, vemo tudi, kaj je bilo v Kišinjovu ali Prištini. Videl sem željo, da se tekmo z Azerbajdžanom dobi, toda napak je bilo preveč, pa tudi odločnosti ni bilo. Vsi vemo, da je treba s Kosovom dvigniti marsikaj. Naredili bomo vse, da bodo na najvišji ravni predvsem igralci, ki bodo dobili priložnost v nedeljo zvečer v Stožicah. Do novih točk bomo poskušali priti z agresivnim pristopom in veliko željo.


… o zdravstvenem položaju reprezentance.

Jon Gorenc Stanković se je že vrnil v klub, Haris Vučkić je normalno vadil v petek, določene težave ima Benjamin Verbič, manjše težave imajo tudi nekateri drugi, Tudi Jaka Bijol čuti posledice udarca v glavo in ne vadi, na prvi tekmi tako ali tako nima pravice nastopa.


… o tem, ali so se pogovorili po sredini tekmi, ko ni bilo doseženega gola.

Saj se pogovarjamo po vsakem treningu in tekmi. Še vedno smo dosegli največ golov v naši skupini, prejeli pa nobenega … Vemo, pri čem smo, vemo, da imamo kakovost, kar smo že dokazali, kot tudi vemo, da lahko zaidemo v težave tudi proti slabšemu tekmecu, kot je Kosovo, če nismo pravi in nam manjkata ustrezen pristop in odločnost.


Miha Blažič (levo) je eden od stebrov slovenske obrambe. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Miha Blažič (levo) je eden od stebrov slovenske obrambe. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Miha Blažič o pričakovanju pred tekmo s Kosovom.

Pričakujem zelo zahtevno tekmo, v resnici še težjo, kot smo jo igrali v Prištini. Pokazati bo treba še več kot tedaj, nadgraditi našo igro, ki je v tej ligi narodov pozitivna, toda v njej je prostor za napredek.


o tem, da je v tej sezoni odigral ogromno tekem v klubu in reprezentanci.

V zadnjih tednih sem veliko igral v ligi prvakov, državnem prvenstvu in ligi narodov, drži. Toda vedno lahko napredujem v svoji igri in k temu tudi stremim, to pa velja tudi v reprezentanci. To me najbolj zanima.


… o tem, ali razmišlja, da bi Slovenci osvojili prvo mesto med vsemi štirimi skupinami v ligi C in si tako zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za SP 2022.

Seveda razmišljamo tudi o tem, kam nas lahko pripelje prvo mesto v tej skupini oziroma v vseh skupinah lige C. Biti prvi gotovo ni mala stvar, vsako tekmo gremo na igrišče s tem v mislih. Toda vse skupa moramo jemati korak za korakom oziroma v našem primeru tekmo po tekmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: