Messijevi respiratorji so že deset mesecev neuporabni

Donacija najboljšega nogometaša na svetu domovini v boju proti covidu-19 je zaradi urejanja ustrezne dokumentacije obtičala v carinskem skladišču.
Fotografija: Tudi nogometno božanstvo Lionel Messi ni kos uradnikom v domovini, ki bije hudo bitko s covid-19. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi nogometno božanstvo Lionel Messi ni kos uradnikom v domovini, ki bije hudo bitko s covid-19. FOTO: Reuters

Tudi najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi je nemočen. Pred desetimi meseci je zvezdnik Barcelone prek svoje fondacije v boju proti covidu-19 domovini Argentini podaril 32 respiratorjev. Toda po poročanju spletnega portala Infobae respiratorji niso v uporabi, ker so zaradi počasnih carinskih postopkov še vedno v skladišču. Razlog je nenavaden, saj nacionalna uprava za zdravila, živila in medicinske pripomočke še ni dovolila njihovega vstopa v državo.

»Ne zmorejo dokončati carinskih postopkov. Dokler ustrezna dokumentacija ne bo predstavljena, bodo ostali v davčnem skladišču,« je za La Capital povedal vir.

V Argentini se trenutno povečuje število okužb z virusom sars-cov-2, zaradi česar je tudi odpovedala gostiteljstvo južnoameriškega nogometnega prvenstva.
 

Preberite še:

Komentarji: