Milan na pota stare slave z Giampaolom

Italijanski nogometni velikan je serie A zadnjič osvojil pred osmimi leti.
Fotografija: Marco Giampaolo bo sedel na vroči trenerski stolček v Milanu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marco Giampaolo bo sedel na vroči trenerski stolček v Milanu. FOTO: Reuters

Milano – Italijanski nogometni velikan Milan ima novega trenerja, in sicer Marca Giampaola. "Giampaolo bo z 9. julijem, ko se začnejo priprave na novo sezono, vodil prvo ekipo Milana," so sporočili iz kluba, potem ko so z 51-letnikom podpisali dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Giampaolo je na trenerski klopi nasledil Gannara Gattusa, s katerim je odšel tudi športni direktor Leonardo. Slednjega je pred kratkim nadomestil Zvonimir Boban, medtem ko vlogo tehničnega direktorja opravlja še ena klubska legenda Paolo Maldini.

Trojica bo skušala vrniti Milan na pota stare slave, saj je zadnjič (skupno osemnajstič) italijansko prvenstvo osvojil pred osmimi leti, hkrati je po šestletni odsotnosti cilj tudi vrnitev v ligo prvakov. V minuli sezoni jo je zgrešil za eno točko, serie A je končal na 5. mestu. Zaradi nespoštovanja finančnega ferpleja Milan najverjetneje v prihodnji sezoni ne bo igral niti v evropski ligi.

Giampaolo je pred prihodom v Milano vodil številne italijanske ekipe, kot so Ascoli, Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Brescia, Cremonese, Empoli in Sampdoria. 

Komentarji: