Mourinha se je usmilil zgolj Ibrahimović, remi Juventusa in Napolija

Nogometaši so v Italiji v četrtek odigrali osiromašeno 20. kolo serie A. Milan na San Siru ugnal Romo (3:1), remi v Torinu med Juventusom in Napolijem (1:1).
Fotografija: Zlatan Ibrahimović je podal in nato skočil v objem strelcu Rafaelu Leau. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović je podal in nato skočil v objem strelcu Rafaelu Leau. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Večerni spektakel v serie A med Juventusom in Napolijem v Torinu ni prinesel zmagovalca. Po remiju z 1:1 so verjetno lahko bolj zadovoljni gostje iz Neaplja, saj so malce pokvarili odličen niz rezultatov belo-črnih, s katerimi se je ekipa Massimiliana Allegrija močno približala vodilni četverici. Dvoboj na štadionu Allianz je bil zelo razburljiv, že v enem prvih napadov je lepo priložnost za vodstvo domačih zapravil Weston McKennie, ki je po podaji iz kota neoviran streljal z glavo. Nevarno je vratom Neapeljčanov zapretil tudi Adrien Rabiot, nato pa so bili južnjaki tisti, ki so povedli – po podaji Mattea Politana pred Wojciechom Szczesnyjem v 23. minuti ni grešil Dries Mertens.

V silovitem lovu na izenačenje je prvi lepo priložnost v drugih 45 minutah zapravil Alvaro Morata, ki ga španski mediji še naprej povezujejo s selitvijo k Barceloni. Junak stare dame je bil kot že nekajkrat v zadnjih sezonah Federico Chiesa, čigar strel je tudi po zaslugi Stanislava Lobotke v 54. minuti končal za hrbtom Davida Ospine. Kljub le eni zmagi na zadnjih šestih tekmah Napoli po odličnem začetku sezone ostaja na visokem tretjem mestu, pet točk pred petim Juventusom.

AC Milan je že pred tekmo v Torinu skočil tik pod vrh lestvice za hrbet mestnemu rivalu Interju z zmago nad Romo (3:1). To je v Milano seveda popeljal nekdanji trener Interja Jose Mourinho, ki je hitro objokoval visoko vodstvo Milančanov, za katerega sta v prvem polčasu poskrbela Olivier Giroud (enajstmetrovka) in Junior Messias. Prvi strelec sinov volkulje Tammy Abraham je Rimljane vrnil v igro z golom v 40. minuti, ko pa je bil v 74. minuti z drugim rumenim kartonom izključen Rick Karsdorp, je naloga gostov v lovu na vsaj točko postala veliko težja.

V igro je v 78. minuti prišel tudi stari Mourinhov znanec Zlatan Ibrahimović, ki se je starega prijatelja usmilil z zapravljeno enajstmetrovko v 94. minuti. A takrat je že bilo vse odločeno, Rafael Leao je ravno po podaji ibrahimovića v 82. minuti zadel za končnih 3:1, Roma pa je tekmo končala tudi brez izključenega Gianluce Mancinija.

Stojanovića in Štulca v zadnjem hipu ustavil Milinković-Savić

Zaradi okužb v ekipah so morali preložiti štiri tekme. Med odigranimi je Empoli Petra Stojanovića in Lea Štulca v gosteh pri Laziu igral 3:3, Spezia je izgubila z Verono z 1:2, Sampdoria pa z enakim izidom s Cagliarijem. Empoli je silovito začel in že v osmi minuti vodil 2:0, uspešna sta bila Nedim Bajrami z bele točke in Szymon Žurkowski. A je tudi Lazio odgovoril s hitrim znižanjem, saj je v 14. zadel Ciro Immobile.

Sergej Milinković-Savić (desno) med tekmo evropske lige z Galatasarayem. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Sergej Milinković-Savić (desno) med tekmo evropske lige z Galatasarayem. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

V nadaljevanju tekme je Sergej Milinković-Savić za Lazio izenačil na 2:2, a je Empoli prišel do novega vodstva, za katerega je poskrbel Federico Di Francesco v 75. minuti. V razburljivi končnici tekme so najprej domači dosegli še gol, ki so ga po posredovanju VAR razveljavili, v 86. pa so domači dobili še enajstmetrovko, ki pa jo je Immobile s slabim strelom v naročje vratarja Guglielma Vicaria zapravil. A je Lazio vendarle iztržil točko, potem ko je globoko v sodnikovem dodatku Milinković-Savić po skoku zadel z glavo, z drugim golom na tekmi pa postavil končnih 3:3.

Stojanović je odigral vso tekmo za Empoli, Štulac pa je v igro vstopil v 63. minuti, ko je zamenjal strelca prvega gola Bajramija. V prvi tekmi je Sampdoria doma izgubila s Cagliarijem z 1:2. V drugi popoldanski tekmi pa je z enakim izidom 2:1 v gosteh pri Spezii slavila Verona. Sassuolo in Genoa sta remizirala (1:1).

Preloženi so dvoboji Bologna – Inter, Atalanta – Torino, Salernitana – Venezia in Fiorentina – Udinese.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: