Mladeniči moštva CSKA se niso ustrašili mogočnega Reala

Nogometaši moskovskega kluba poglobili krizo zvezdnikov iz Madrida
Fotografija: Slovenski nogometaš Jaka Bijol (na sredini) se je takole s soigralci pri moskovskem CSKA veselil presenetljive zmage nad madridskim Realom. FOTO: AP
Odpri galerijo
Slovenski nogometaš Jaka Bijol (na sredini) se je takole s soigralci pri moskovskem CSKA veselil presenetljive zmage nad madridskim Realom. FOTO: AP

Moskva – Zvezdniki madridskega Reala, ki branijo lovoriko v ligi prvakov, so doživeli novo hladno prho. Z njo so jih poškropili nogometaši moskovskega CSKA, ki so jih v drugem krogu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v skupini G pred svojimi navijači premagali z 1:0 (1:0). Zmagoviti gol je pred 71.811 gledalci na stadionu Lužniki že v drugi minuti zabil 20-letni Hrvat Nikola Vlašić, ki je hladnokrvno izkoristil zgrešeno podajo nemškega reprezentanta Tonija Kroosa.

Viden delež k temu, da so vse tri točke ostale doma, je prispeval tudi 19-letni Slovenec Jaka Bijol, ki je šele v začetku letošnjega julija iz velenjskega Rudarja prestopil k CSKA. V sistemu 4-2-3-1 igra na položaju zadnjega zveznega igralca, v ruskem dnevniku Sport Express pa so mu tokrat prisodili oceno 6 (igralci moskovskega kluba so sicer prejeli ocene med 5,5 in 7).

»Bali smo se, da bo mladost največja slabost moštva CSKA, vendar pa se je ta medtem izkazala za njegovo prednost. Mlada moskovska zasedba se ni ustrašila mogočnega Reala, premagala ga je v velikem slogu,« je med drugim zapisal novinar Sport Expressa.

V središču pozornosti se je kajpak znašel strelec edinega zadetka Vlašić, ki je bil med najzaslužnejšimi, da se je CSKA s skupno štirimi točkami zavihtel celo na vrh lestvice v skupini G - pred Romo (3), Realom (3) in plzensko Viktorio (1). Na vprašanje, ali so dejansko verjeli, da lahko presenetijo Madridčane, je vzhajajoči hrvaški zvezdnik kot iz topa izstrelil: »Seveda smo verjeli, da jih lahko premagamo. Nobenega dvoma ni, da ima Real sijajno ekipo, toda nikoli se ne oziramo na imena, ki nam stojijo nasproti. Menim, da je takšen pristop najboljši,« je skrivnost uspeha razkril mladi Splitčan, ki prav danes slavi 21. rojstni dan.
 

Že tri tekme brez gola


Na drugi strani so poraženci iskali razloge za zadnje slabše predstave. Evropski klubski prvaki namreč v zadnjih treh tekmah (poraz v gosteh proti Sevilli z 0:3, neodločen izid doma proti Atleticu z 0:0 in zdaj poraz pri CSKA z 0:1) niso dosegli niti enega gola.

»Imeli smo svoje priložnosti, dvakrat zadeli vratnico ... Žoga preprosto ni hotela prek golove črte. To pač spada k nogometu. Moramo se izboljšati in držati skupaj. Brez skrbi, prej ali slej bomo našli rešitev za našo neučinkovitost,« je zagotovil Realov hrvaški as Luka Modrić, ki je sicer v igro vstopil šele v 58. minuti namesto Casemira.

O svoji vlogi džokerja je najboljši nogometaš leta 2018 po izboru Svetovne nogometne zveze (FIFA) povedal: »Trener mi je rekel, da mi bo namenil premor, ker sem pred tem odigral štiri tekme zapovrstjo. To je bil neke vrste varnostni ukrep. Ker pa se dvoboj v Moskvi ni odvijal, kakor si je zamislil, me je nato kljub vsemu poslal v igro. Na žalost se nam ni izšlo.«

Vratar madridskega kluba Keylor Navas je priznal, da se jim odsotnost Cristiana Ronalda zagotovo pozna. »Cristiano je vsekakor zelo visoko postavil letvico pri Realu, vendar pa v nogometu ni vse odvisno le od enega moža. Kakorkoli že; to je zdaj preteklost, nam pa ne preostane drugega, kot da se borimo iz dneva v dan,« je dejal 31-letni Kostaričan.

Komentarji: