Vitesse previsoka prva ovira za nogometaše Mure

Sobočani igrajo v skupini G, kjer sta ob slovenskem in nizozemskem predstavniku še Tottenham in Rennes.
Fotografija: Nogometaši Mure lahko računajo tudi na podporo svojih navijačev. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Nogometaši Mure lahko računajo tudi na podporo svojih navijačev. FOTO: Leon Vidic

Nogometaši Mure so igrali svojo prvo tekmo v skupinskem delu Uefinih klubskih tekmovanj. V Ljudskem vrtu so v prvem kolu konferenčne lige gostili v dvoboj z nizozemskim klubom Vitesse. Nizozemci so upravičili vlogo favorita in iz Maribora odnesli vse tri točke za zmago z izidom 2:0. V skupini G sta Tottenham in Rennes v Franciji razšla z izidom 2:2.




V začetnih enajstericah obeh ekip so bila bolj ali manj pričakovana imena, ki so poskušala opozoriti nase v ne prav lepo napolnjenem štadionu Ljudski vrt. Gotovo so bili bolj oslabljeni Prekmurci, saj je njihov trener Ante Šimundža v napadu pogrešal pomembna aduta Luko Bobičanca in Nardina Mulahusejnovića.


Šimundža: Če ne izkoristiš svojih priložnosti, ne moreš zmagati


V prvem polčasu so si zasluženo zagotovili prednost Nizozemci. Gostje so namreč od prvega sodnikovega žvižga odločno krenili po gol in nepričakovano pritisnili na zadnjo linijo Mure z visokim presingom. Vitesse si je v tem delu igre priigral več strelov (4:14) in tudi strelov na vrata (1:4) in kotov (2:4), to pa mu je uspelo z večjo posestjo žoge (35:65 v %). Tudi pri edinem golu smo pogrešali bolj odločno posredovanje Murinih branilcev, ki so izgubili oba dvoboja po odbijanju žoge v kazenskem prostoru, zato je sledila kazen – 0:1!

Podobno je bilo tudi v drugem polčasu, čeravno je treba izpostaviti, da so si priložnosti za gol priigrali tudi Prekmurci. Vitesse je zabil še en gol, končni izid 2:0 pa je postavil rezervist Darfalou po podaji iz kota.

»Če ne izkoristiš svojih priložnosti, ne moreš zmagati. Na tekmi smo bili konkurenčni, toda izkazalo se je, kako kakovostna je nizozemska liga. Zadovoljen sem s pristopom svojih nogometašev, ki so igrali motivirano, kot je treba. Dejstvo se je, da se učimo in se bomo še dolgo učili. Tottenham? Vemo, kaj počnemo in kaj si želimo. V vsakem primeru seveda vemo, kaj pomeni Tottenham,« je za Kanal A povedal Murin trener Ante Šimundža.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: