Na Bonifiki prvak še drugič na kolenih

Koper je v razburljivi in privlačni tekmi 2. kola 1. SNL s 3:2 premagal prvaka, ki je še brez točke po dveh tekmah. V Sp. Šiški brez golov.
Fotografija: Branilci naslova Prekmurci so na Bonifiki doživeli še drugi poraz, čeprav je Kai Cipot (levo v dvoboju z Žanom Žužkom) dosegel prvi gol že v 49. sekundi. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Branilci naslova Prekmurci so na Bonifiki doživeli še drugi poraz, čeprav je Kai Cipot (levo v dvoboju z Žanom Žužkom) dosegel prvi gol že v 49. sekundi. FOTO: Blaž Samec/Delo

Koper je z zmago proti Muri zaokrožil sobotni spored tekem v 2. kolu 1. SNL. Prekmurci so v  prvem kolu izgubili proti sežanskemu Taboru in so še brez točke. Tudi na Bonifiki so branilci naslova prejeli tri gole, a tudi dosegli dva. Prvega že v 49. sekundi, ko je zadel Kai Cipot, ki je po lepi podaji Luke Bobičanca premagal Adnana Golubovića v dvoboju ena na ena.

Koprčani so v prvem polčasu dvakrat zatresli vratnico in tudi zasukali izid. Najprej je izenačil Nardin Mulahusejnović, nato pa je prvi prvoligaški gol dosegel Kaheem Parris.

Kai Cipot je v 48. minuti izenačil z volejem s 15 m. Mura je bila podjetnejša, a gola so se veselili Koprčani. Maks Barišić je po dvojni podaji z Žanom Beširjem z bližine matiral Matka Obradovića.

V popoldanski sobotni tekmi sta se Bravo in Aluminij razšla brez golov. Oboji po 180 minutah še niso dosegli gola. V petek je Celje v Sežani premagalo Tabor.

Izidi 2. kola

Koper : Mura 3:2 (Mulahusejnović 12., Parris 39., Barišić 62.; Cipot 1., 48.)
Bravo : Aluminij 0:0
CB24 Tabor : Celje 1:0 (Medved 48.)

Danes:
Kalcer Radomlje – Olimpija (17.00)
Maribor – Domžale (20.15)

Vrstni red: Koper 4, CB24 Tabor, Maribor in Celje po 3, Aluminij in Bravo po 2, Radomlje 1, Domžale (-1) in Olimpija (-1) po 0.

Preberite še:

Komentarji: