Nafta drugi drugoligaš v polfinalu pokala

Aluminij, Radomlje in Nafta prvi trije polfinalisti pokala NZS.
Fotografija: Nogometaši Nafte so se v polfinalu pokala NZS pridružili Radomljam in Aluminiju. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nogometaši Nafte so se v polfinalu pokala NZS pridružili Radomljam in Aluminiju. FOTO: Tadej Regent

Nogometaši Nafte so tretji polfinalisti slovenskega nogometnega pokala in po Radomljah druga ekipa, ki se je med štiri najboljše prebila iz druge lige. Lendavčani so si napredovanje priigrali v Velenju, potem ko so še drugič premagali Rudar. V Lendavi je bilo 2:1, v Velenju so zmagali z 2:0 (1:0).


Zmagovalca odločila Rebernik in Paku


Krize Rudarja – v prvenstvu po 15 krogih še nima zmage – zaenkrat ni zaustavil tudi četrti trener v sezoni Andrej Panadić, ki je v torek zamenjal Nikolo Jaroša. Njegovi varovanci, ki so v osmini finala presenetljivo izločili Olimpijo, so sicer ves čas tekme napadali, a njihovi poskusi so bili jalovi. V napadu so se vse preveč zapletali, redkih priložnosti pa niso znali izkoristiti. Dosegli so sicer dva gola, a oba je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Še najbližje regularnemu zadetku so bili v 15. minuti, ko je Aljaž Krefl zadel prečko. Nafto je v 27. minuti v vodstvo popeljal Mihael Rebernik, ki se je po predložku z desne strani dobro znašel v kazenskem prostoru, po njegovem strelu se je žoga od vratnice odbila za golovo črto. V sodnikovem podaljšku drugega polčasa je po protinapadu zmago potrdil Madžar Roland Paku.



V zadnji tekmi četrtfinala se bosta pomerila Mura in Domžale, prvo tekmo v Domžalah so s 3:2 dobili domači. Zmagovalec tekme se bo v polfinalu pridružil Aluminiju, Radomljam in Nafti.

Preberite še:

Komentarji: