Najprej Kronaveter, kmalu še Mandarić

V 34. kolu 1. SNL danes štiri tekme, zadnja jutri v Posavju.
Fotografija: Milan Mandarić je že v prvem letu štiriletnega mandata predsednika Olimpije v Ljubljano prinesel prvo od dveh šampionskih zvezdico, pri katerih je imel eno od najvidnejših vlog tudi Rok Kronaveter.  FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Milan Mandarić je že v prvem letu štiriletnega mandata predsednika Olimpije v Ljubljano prinesel prvo od dveh šampionskih zvezdico, pri katerih je imel eno od najvidnejših vlog tudi Rok Kronaveter.  FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Rok Kronaveter je bil po trenerski menjavi veliki adut Safeta Hadžića. Po slovesu najboljšega Mariborčana, po štirih sezonah, dveh naslovih državnega prvaka in enim osvojenim pokalom, 112 tekmah (94 ligaških) in 50 golih (40 ligaških) se za Olimpijo in Hadžića začenja novo poglavje. Odprla ga bosta že danes v Velenju v prvi tekmi 34. kola.

Mariborčan ni želel podaljšati pogodbe in je napovedal, da bo kariero nadaljeval v drugem klubu. Ali bo to Maribor ali kakšen tuji klub (Madžarska?), najučinkovitejši igralec v mandatu predsednika kluba Milana Mandarića ni razkril.

Kronaveter bi sicer še lahko igral do konca sezone, vključno s finalno tekmo pokalnega tekmovanja v Celju, 30. t. m., a jsta klub in Hadžić presodila, da nima smisla, da bi Kronaveter igral, če ni povsem osredotočen na Olimpijo.


Tudi Mandarić že odšteva


Slovo najboljšega Mariborčana, ki ga mnogi vijolični navijači v novi sezoni že vidijo v mariborskem dresu (prvi kadrovik Zlatko Zahović v preteklosti ni kazal pretiranega zanimanja za igralca, vzgojenega pri Železničarju s Tabora), po malem že nakazuje velike spremembe pri Olimpiji po koncu sezone na vseh ravneh. Igralski kader se bo korenito spremenil, na odhod se pripravlja tudi Mandarić, saj prodaja svoje druge investicije v Sloveniji. Za Olimpijino preživetje bo ključnega pomena, na kakšen način se bo poslovil, v kakšni finančni kondiciji in komu bo tekmovalno uspešen predsednik predal vajeti kluba. Pogovori o prevzemu novega upravitelja potekajo že nekaj časa, tako kot s trenerjem Hadžićem o podaljšanju pogodbe.


Rok Kronaveter je postavil piko na i. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Rok Kronaveter je postavil piko na i. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Mura ali Celje, Triglav ali Gorica?


Potem ko je Maribor tekmovalno razburljivost v boju za prvaka razrešil v Celju, ko se je Olimpija že uvrstila v kvalifikacije za evropsko ligo, praktično pa tudi Domžale, je pri vrhu edina neznanka, kateri slovenski klub bo četrti v evropskih tekmovanjih. Za 4. mesto se potegujeta Mura in Celje. Gorica ni brez možnosti, da bi se izognila dodatnim kvalifikacijam za obstanek in ujela Triglav, saj ji gre na roko boljši medsebojni izkupiček in boljši razpored: v gosteh bo igrala proti Muri in v zadnjem kolu proti Krškemu, doma pa z Aluminijem. Triglav gostuje v Mariboru, v zadnjem kolu v Velenju, vmes pa gosti Domžale.

V Ljudskem vrtu danes še ne bo slavnostno, uradna podelitev pokala za naslov bo šele v sredo, ko bo v Mariboru gostovalo Krško.

Pari 34. kola, sobota: Rudar – Olimpija (sodnik Alen Borošak, 15.15), Maribor – Triglav (Darjan Kovačič, 17.30), Mura – Gorica (Mitja Žganec, 20), Domžale – Celje (Andrej Žnidaršič, 20.15), nedelja: Krško – Aluminij (Damir Skomina, 13).

Vrstni red: Maribor 74, Olimpija 63, Domžale 56, Mura 48, Celje 46, Aluminij 41, Rudar 39, Triglav 35, Gorica 30, Krško 21.

Komentarji: