»Največji v zgodovini Toronta« se seli v Saudsko Arabijo (VIDEO)

Sebastian Giovinco, ki je v 142 dvobojih v majici Toronta dosegel kar 83 golov, je novi član Mamićevega Al-Hilala.
Fotografija: Palček med nogometaši, velikan med strelci. FOTO: Giorgio Perottino/Reuters
Odpri galerijo
Palček med nogometaši, velikan med strelci. FOTO: Giorgio Perottino/Reuters

Toronto – Uspešna zgodba italijanskega nogometnega napadalca Sebastiana Giovinca pri članu lige MLS Torontu se je končala včeraj, ko je dosedanji delodajalec izkušenega ostrostrelca, ki je minulo soboto dopolnil 32 let, prodal v Saudsko Arabijo k tamkajšnjemu Al-Hilalu, ki ga po novem vodi nekdanji Dinamov trener Zoran Mamić.


Prvi strelec Toronta


Giovinco je bil prvi strelec Toronta, predlanskega zmagovalca lige MLS, saj je v 142 dvobojih v njegovem dresu prispeval kar 83 zadetkov, veliko večino, 68, v ligaškem tekmovanju. Italijanski reprezentant, ki pa je v majici z državnim grbom dosegel en sam gol (junija 2013 ob zmagi s 4:3 nad Japonsko), je z novim delodajalcem podpisal triletno pogodbo.


Odhaja največji v klubski zgodovini


»To je za klub izjemno čustven prestop, saj odhaja največji igralec v zgodovini Toronta. Našim navijačem je dal mnogo čudovitih trenutkov v štirih letih, predvsem pa v zmagoviti sezoni 2017. Hvaležni smo mu za vse, kar je storil za kolektiv, in mu ob začetku novega poglavja v življenju želimo vse najboljše,« mu je ob slovesu polaskal predsednik Toronta Bill Manning.


Visok le 163 cm


Giovinco, ki je pred selitvijo na ono stran Atlantika v domovini branil barve Juventusa, Empolija in Parme, pa svetovni javnosti ni znan zgolj po izjemnem nosu za gol, temveč tudi po zelo neobičajni višini. Letvica se mu namreč ustavi že pri 163 centimetrih, a v tem ne vidi težave, saj je tehnično izjemno podkovan kreativec s pregledom nad igro, specialist za proste strele in zmožen igrati na različnih napadalnih položajih.

Preberite še:

Komentarji: