Namesto Lopeteguija za zdaj Solari

Pri Real Madridu tudi uradno odpustili trenerja.
Fotografija: Usodo Julena Lopeteguija na klopi Reala je zapečatil nedeljski poraz proti Barceloni z 1:5. FOTO: AP
Odpri galerijo
Usodo Julena Lopeteguija na klopi Reala je zapečatil nedeljski poraz proti Barceloni z 1:5. FOTO: AP

Vodstvo madridskega Reala je danes zvečer tudi uradno odpustilo trenerja Julena Lopeteguija, kar je bilo bolj ali manj jasno že po nedeljskem porazu proti Barceloni z 1:5. To je bil že četrti prvenstveni poraz v desetih kolih, tako da Real ta čas zaseda skromno 9. mesto na lestvici, za Madridčane je to najslabši štart po sezoni 2001/02. Kot so zapisali v izjavi za javnost pri mardidskem klubu, je ta čas veliko neskladje med kakovostjo nogometašev in dosedanjimi rezultati v sezoni. »S to odločitvijo želimo spremeniti tok dogodkov, saj so vsi cilji sezone še dosegljivi,« so poudarili.

Čeprav naj bi bilo že v nedeljo zvečer vse dogovorjeno za prihod Antonia Conteja, pa Italijan za zdaj še ne bo prevzel kraljevega kluba, ampak bo začasni trener Santiago Solari, ki je doslej vodil Realovo ekipo B Castilla. Argentinec bo ekipo vodil že v sredo na tekmi kraljevega pokala v gosteh pri tretjeligašu Melilli.

Lopetegui, ki je danes sicer še vodil trening, je tako v petih mesecih izgubil dve službi, saj je dva dneva pred začetkom svetovnega prvenstva dobil odpoved na klopi španske reprezentance – ker je podpisal pogodbo z Real Madridom. Naslednik Zinedina Zidana je klub vodil na 14 tekmah z iztržkom šest zmag, šest porazov in dva neodločena izida.

Preberite še:

Komentarji: