Napoli brez usmiljenja ob Iličićevi vrnitvi, poražen tudi Handanović

Atalanta v 4. krogu italijanskega nogometnega prvenstva visoko izgubila v Neaplju, milanski derbi Milanu.
Fotografija: Josip Iličić je bil ob vrnitvi na zelenice zamenjan v 63. minuti. FOTO: Atalanta BC
Odpri galerijo
Josip Iličić je bil ob vrnitvi na zelenice zamenjan v 63. minuti. FOTO: Atalanta BC

Atalanta je tudi brez Josipa Iličića sijajno začela novo sezono v italijanskem nogometnem prvenstvu in v treh tekmah vknjižila stoodstotni izkupiček s kar 13 doseženimi zadetki. Slovenski reprezentant pa je danes ob vrnitvi na nogometne zelenice na tekmi 4. kroga serie A v gosteh proti Napoliju začel v udarni postavi Atalante, trener Gian Piero Gasperini se ni denimo odločil, da bi ga za začetek morda pustil na rezervni klopi.

A Neapeljčani so že v prvem polčasu kar štirikrat zatresli mrežo moštva iz Bergama (Mehičan Hirving Lozano dvakrat v 23. in 27. minuti, Matteo Politano v 30. in Nigerijec Victor Osimhen v 43.), tako da so severni Italijani že po prvem polčasu lahko opustili vse upe na uspeh.

Iličić je igral do 63. minute, ko ga je zamenjal Ukrajinec Ruslan Malinovskij. Šest minut kasneje je Nizozemec Sam Lammers dosegel tudi častni zadetek za Atalanto. Ta na lestvici zaseda drugo mesto z istim številom točk (9) kot vodeči Milan, a ima tudi tekmo več. Napoli je tretji z osmini točkami.
 

V režiji Zlatana Ibrahimovića


Milanski derbi med Interjem in Milanom je dobil slednji z 2:1 in tako je še edini v serie A stoodstoten. Zlatan Ibrahimović je rdeče-črne popeljal v vodstvo v 13. minuti, ko je v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko mu je Samir Handanović obranil strel z bele točke, tri minute pozneje pa je Šved podvojil prednost Milana. Romelu Lukaku je v 29. minuti zmanjšal zaostanek Interja, ki je sicer imel kar nekaj priložnosti za izenačenje.

Prvak Juventus je brez Cristiana Ronalda, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, gostoval pri Crotoneju. Slednji je povedel v 12. minuti z enajstmetrovko Samyja. Torinčani so izenačili v 21. minuti, ko je novinec Federico Chiesa (v 60. minuti je bil izključen) podal pred vrata drugemu novincu Alvaru Morati, ki je brez težav žogo poslal v mrežo. Ta je zadel tudi v 76. minuti, a je bil za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju.

Komentarji: