Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nekdanji predsednik Barcelone pogojno na prostosti

Josepa Mario Bartomeuja in njegovega nekdanjega svetovalca je danes zaslišal preiskovalni sodnik v Barceloni.
Josep Maria Bartomeu je bil predsednik Barcelone v letih 2014-20. FOTO: Josep Lago/AFP
Josep Maria Bartomeu je bil predsednik Barcelone v letih 2014-20. FOTO: Josep Lago/AFP
2. 3. 2021 | 13:58
2. 3. 2021 | 14:00
2:07
Nekdanjega predsednika španskega nogometnega velikana Barcelone Josepa Mario Bartomeuja in njegovega nekdanjega svetovalca Jaumeja Masferrerja je danes v zvezi s preiskavo zaslišal preiskovalni sodnik v Barceloni. Oba je pogojno izpustil na prostost za čas nadaljevanja preiskave.

Obtoženca sta se zagovarjala z molkom. Preiskovalni sodnik ju je danes želel zaslišati v zvezi z domnevnimi poneverbami pri poslih kluba, ki jih finančna policija preiskuje od maja 2020. V ponedeljek je izvedla hišne preiskave na sedežu kluba in pridržala štiri osebe. Poleg Bartomeuja in Masferrerja še sedanjega izvršnega direktorja Oscarja Graua in vodjo pravne službe Romo Gomeza Pontija, ki ju je preiskovalni sodnik izpustil na prostost že v ponedeljek zvečer.
 

Negativni komentarji tudi za Messija


Odmevna racija, zaradi katere uslužbenci kluba v ponedeljek več ur niso imeli dostopa do pisarn na štadionu Camp Nou, se je zgodila šest dni pred volitvami novega predsednika kluba. Ta bo nasledil Bartomeuja, ki je odstopil konec oktobra. Preiskava naj bi preverjala posle v zvezi s promocijo kluba na družbenih omrežjih, ki je v Španiji postala znana pod imenom Barçagate.

Španski mediji so že pred letom dni poročali, da je podjetje I3Venture, ki ga je Barcelona najela za komunikacijo prek družbenih omrežij, ustvarjalo umetne profile, ti pa so pisali negativne komentarje o nasprotnikih Bartomeuja. Med njimi sta zdajšnji kandidat za predsednika Victor Font in celo kapetan nogometnega moštva Lionel Messi.

Pri tem pa naj bi šlo tudi za dvomljive finančne posle, na kar je v radijskem pogovoru aprila lani namignil nekdanji podpredsednik kluba Emili Rousaud. Plačilo milijon evrov podjetju naj bi namreč močno preseglo vrednost storitve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine