New York ima nogometnega prvaka, Slovenci pa podprvaka

V finalu MLS, prvenstva ZDA, je po streljanju enajstmetrovk premagal domači Portland, pri katerem je bil rezervni vratar Slovenec Aljaž Ivačič.
Fotografija: Prvi naslov ameriškega prvaka v nogometu so pri New York City FC bučno proslavili, saj so ga povrhu osvojili na gostujočem terenu v Portlandu. FOTO: Soobum Im/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Prvi naslov ameriškega prvaka v nogometu so pri New York City FC bučno proslavili, saj so ga povrhu osvojili na gostujočem terenu v Portlandu. FOTO: Soobum Im/Usa Today Sports

Nogometna družina »City Football Group« ima še enega prvaka. Po šampionskih naslovih v Angliji (Manchester City), Indiji (Mumbai City) in Avstraliji (Melborune City) je seznam dopolnil še New York City z zmagoslavjem v Združenih državah Amerike.

Razburljiv finalni dvoboj »Major Legaue Soccer« pred razprodanimi tribunami štadiona Providence Park (25.218) v Portlandu so določile enajstmetrovke. Po 120 minutah sta se moštvi razšli z 1:1 (Felipe Mora 90.; Valentín Castellanos 41.), pri izvajanju enajstmetrovk so bili s 4:2 boljši gostje iz New Yorka.

New York City je nastal šele leta 2013, dve leti pozneje pa je prvič nastopil v MLS. Za moštvo so nekoč igrali tudi Frank Lampard, Andrea Pirlo in David Villa, nekaj mesecev pa je bil del moštva tudi nekdanji slovenski reprezentant Andraž Struna, ki je za New York City izbral štiri tekme.

Letošnjo sezono v MLS so od slovenskih nogometašev igrali tudi Aljaž Struna (Montreal), Robert Berić (Chicago), ki se je že razšel s klubom, Žan Kolmanič (Austin) in Aljaž Ivačič, ki je bil v finalni tekmi v vlogi rezervnega vratarja Portlanda. Z ameriškim podprvakom ima 27-letni Ivačič, ki je bil pred tremi leti slovenski prvak z Olimpijo, pogodba do 31. t. m. 

Aljaž Ivačič (levo) je v finalu MLS s klopi za rezervne igralce spremljal razburljiv razpleet. FOTO: Tadej Regent
Aljaž Ivačič (levo) je v finalu MLS s klopi za rezervne igralce spremljal razburljiv razpleet. FOTO: Tadej Regent

Preberite še:

Komentarji: