Čudovita akcija Brazilcev za gol in preboj v polfinale

Brazilcem je priigral polfinale strelec edinega gola Lucas Paqueta.
Fotografija: Lucas Paqueta je znanec z evropskih zelenic, lani je iz Milana prestopil v Lyon. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters
Odpri galerijo
Lucas Paqueta je znanec z evropskih zelenic, lani je iz Milana prestopil v Lyon. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters

Brazilija je na južnoameriškem nogometnem prvenstvu v četrtfinalu na domačem štadionu Nilton Santos v Riu de Janeiru premagala Čile z 1:0 (0:0). Polfinalno tekmo s Perujem je priigral Lucas Paqueta, ki je za branilce naslova zadel v 46. minuti. Manj kot dve minuti pozneje je bil izključen Brazilec Gabriel Jesus.

Rdeč karton je dobil zaradi prekrška nad Eugeniom Menom, ko je z visoko dvignjeno nogo na sredini igrišča nevarno startal v obraz tekmeca. Gostiteljem tekmovanja pa je s superzvezdnikom Neymarjem uspelo zadržati minimalno prednost do konca. Paqueta je v igro vstopil po začetku drugega polčasa in kmalu zatem po podaji Neymarja našel vrzel v čilski obrambi za odločilni zadetek dvoboja.


Za preboj v finale s Perujem


Drugi gol na tekmi je sicer padel v mrežo Brazilije, a se južnoameriški prvaki 2015 in 2016 v 62. minuti niso mogli dolgo veseliti. Gol Eduarda Vargasa je sodnik razveljavil po ogledu videoposnetka zaradi prepovedanega položaja.



Brazilija se bo za preboj v finale pomerila s Perujem, kar bo ponovitev boja za naslov prvaka Južne Amerike leta 2019. Peru si je nastop v polfinalu tokrat zagotovil po dramatični zmagi in streljanju enajstmetrovk proti Paragvaju. Drugi polfinalni par bo znan v noči na nedeljo po slovenskem času, ko se bosta pomerila Argentina in Ekvador ter Urugvaj in Kolumbija.

Preberite še:

Komentarji: