Neymar še lep čas ne bo igral, čaka ga mučna rehabilitacija

Brazilski nogometni zvezdnik si je prvič v karieri poškodoval koleno. Zaradi strganih prednjih križnih vezi in meniskusa je ogrožen nastop na Copa America.
Fotografija: Številnim poškodbam po celem telesu je Neymar dodal še prvo nas kolenu. FOTO: Andres Cuenca/Reuters
Odpri galerijo
Številnim poškodbam po celem telesu je Neymar dodal še prvo nas kolenu. FOTO: Andres Cuenca/Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je na družbenih omrežjih razkril, kako hudo poškodbo je staknil na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2026 proti Urugvaju. Potrdil je najslabši možni scenarij, saj si je pretrgal sprednje leve križne vezi in meniskus na levem kolenu. 

Neymar se zadnja leta nenehoma bori s poškodbami. Od leta 2020 ni mogel igrati nogometa kar 424 dni. V karieri je imel že vrsto poškodb in malodane na vseh delih telesa, stegenskih mišicah, gležnjih, rebrih in hrbtu, a nikoli si ni poškodoval kolena.

»To je zelo žalosten in najhujši trenutek v moji karieri. Vem, da sem močan, a zdaj bom še bolj potreboval družino in prijatelje,« je zapisal najboljši strelec brazilske reprezentance.

Enaintridesetletnega Brazilca po operativnem posegu čaka mučna rehabilitacija in lov za glavnim ciljem, nastopom na »Copa America« (južnoameriško prvenstvo) prihodnje leto, ki se bo začelo 20. junija. 

Neymarjeva poškodba je pomenila tudi hud udarec za njegov klub Al Hilal, ki je za igralčev prestop iz Paris St. Germaina plačal 90 milijonov € odškodnine. Neymarjeva letna plača pri Al Hilalu znaša 80 milijonov €. Arabskemu klubu bo sicer pripadla odškodnina, ki mu pripada iz Fifinega posebnega sklada za zaščito klubov ob poškodbah nogometašev na tekmovanjih pod okriljem Fifa. Toda ta krije le eno leto poškodbe in še ta znesek je omejen na 7,5 milijona €. Doslej najvišje izplačana dnevna odškodnina je znašala 20.548 evrov.

Preberite še:

Komentarji: