Nogometni svet: CR7 bo izpustil dvoboja s Hrvaško in Italijo

Juventusov napadalec se je za takšen korak odločil, da bi čim bolje pripravljen dočakal ligo prvakov.
Fotografija: Cristiano Ronaldo si je vzel reprezentančni premor. FOTO: Alessandro di Marco/AP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo si je vzel reprezentančni premor. FOTO: Alessandro di Marco/AP

Torino – Portugalska nogometna reprezentanca se bo morala v prihodnjih dveh dvobojih, prijateljskim s Hrvaško 6. septembra in štiri dni pozneje z Italijo v okviru novonastale evropske lige narodov, znajti brez kapetana in prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Juventusov napadalec se je za takšen korak odločil, da bi čim bolje pripravljen dočakal ligo prvakov, v kateri se je veselil že petih lovorik, zadnje tri sezone s prejšnjim delodajalcem, madridskim Realom, je poročala STA.


Dempsey se je upokojil


Nekdanji ameriški reprezentant Clint Dempsey je pri 35 letih ocenil, da je napočil primeren čas za slovo od nogometa. Napadalec moštva Seattle Sounders je sicer – skupaj z Landonom Donovanom – s po 57 zadetki najboljši strelec izbrane vrste, zbral je 141 nastopov. V klubski karieri se je izkazal tudi na Otoku, predvsem pri Fulhamu iin Tottenhamu.


Mariano se je vrnil v Real


Španski napadalec dominikanskih korenin Mariano Diaz se je po letu dni vrnil k zmagovalcu lige prvakov Realu Madridu, iz katerega se je lani preselil v Lyon, tam pa navdušil s svojimi predstavami in prepričal vodstvo »galaktikov«, da je izkoristilo klavzulo, ki jo je 25-letnik imel v pogodbi. Mariano, ki je obljubil petletno zvestobo, je član Reala postal leta 2011 in se iz mladinske v člansko ekipo prebil v sezoni 2016/17. Ker prave priložnosti za dokazovanje ni dobil, je kariero nadaljeval pri Lyonu in v 44 dvobojih dosegel kar 21 zadetkov. Zanj se je zelo potegovala tudi Sevilla, ki je francoskemu kolektivu ponudila 30 milijonov evrov, kraljevi klub pa je ponudbo izenačil.
 

Komentarji: