Oblak v finalu lige prvakov, Handanović v finalu evropske lige

Zanimivi rezultati ankete Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS).
Fotografija: Robert Lewandowski naj bi imel z Bayernom največ možnosti za naslov evropskega prvaka. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski naj bi imel z Bayernom največ možnosti za naslov evropskega prvaka. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Bayern München naj bi zmagal v letošnji ligi prvakov, je napovedala anketa Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS), v kateri je sodelovalo 117 novinark in novinarjev iz 59 držav. V finalu naj bi se pomeril z Atleticom s slovenskim vratarjem Janom Oblakom.


Na vrhu Bayern, za njem Real Madrid in Manchester City


Nemški prvak je dobil 27,35-odstotno podporo. Bayernu so sledili Real Madrid (15,38), Manchester City (12,82), Juventus (11,96) in Barcelona (11,11). Več kot en glas so dobili še Atletico (8,55), PSG (7,69) in Atalanta Josipa Iličića (4,27).

Unitedova asa Marcus Rashford in Bruno Fernandes naj bi se veselila končne zmage v evropski ligi. FOTO: Glyn KirK/Reuters
Unitedova asa Marcus Rashford in Bruno Fernandes naj bi se veselila končne zmage v evropski ligi. FOTO: Glyn KirK/Reuters


Zadnje tri ekipe, tako kot Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, so na isti strani žreba že v četrtfinalu in se bodo pomerile med seboj, tako da bo ena izmed teh ekip po anketi AIPS zagotovo v finalu. Klubi z največ podpore, Bayern, Real in Manchester City, bodo dali drugega finalista. Glede na napovedi novinarjev in razpored žreba je tako 23. avgusta v Lizboni najbolj verjeten finale lige prvakov Bayern - Atletico.


Prvi favorit Manchester United


Še večjo podporo je prejel Manchester United, ki je z 42,73 odstotki prvi favorit za osvojitev evropske lige. Takoj za njim je bil drugi v glasovanju v evropski ligi Inter s slovenskim čuvajem mreže Samirjem Handanovićem (31,62), tak pa bi bil lahko tudi finalni dvoboj 21. avgusta v Kölnu.

V anketi so jima sledili Sevilla (9,40), Wolverhampton (5,13), Bayer Leverkusen (4,27), Roma (3,42) in Olympiacos (1,71), preostale ekipe so dobile le po en glas ali pa so ostale brez podpore.

Preberite še:

Komentarji: