Olimpija zapravila priložnost

Ljubljanski nogometaši po neodločenem izidu z Rudarjem (1:1) ostajajo zgolj točko pred Maribor.
Fotografija: Olimpija je imela do tik pred koncem vse vajeti igre v svojih rokah. Foto Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Olimpija je imela do tik pred koncem vse vajeti igre v svojih rokah. Foto Mavric Pivk/Delo

Velenje – Na prvoligaški nogometni razpredelnici ostaja tudi po 32. kolu razlika med vodilno Olimpijo in prvim zasledovalcem Mariborom pičla točka. Potem ko so se vijolični popoldne v derbiju v Domžalah z gostitelji razšli z neodločenim izidom 1:1, so imeli Ljubljančani zvečer priložnost, da se spet nekoliko bolj odlepijo, a niti oni v Velenju niso zmagali. Do 88. minute so sicer še vodili z 1:0, nato pa je njihovo veselje preprečil komaj 19-letni Rudarjev srbski branilec Ivan Vasiljević in postavil končni izid – 1:1.

Miškić kronal pobudo

V prvem polčasu niso gostitelji niti enkrat sprožili v okvir tekmečevih vrat, zmaji pa so bili v napadu podjetnejši, kar se jim je obrestovalo v 26. minuti. Akcijo je začel Dino Štiglec, ki je z leve strani podal na vrh kazenskega prostora Issahu Abassu, ki je žogo oddal naprej Danijelu Miškiću, ta pa je z močnim in natančnim strelom ob vratnici matiral čuvaja mreže Marka Pridoigarja. Tudi po glavnem odmoru so Ljubljančani nadzorovali dogajanje na igrišču in zdelo se je, da bodo dvoboj varno spravili pod streho.

Izenačenje po kotu

Niso ga, v 88. minuti so domači izenačili po podaji iz kota. Olimpija v 14 pomladnih nastopih resda še ne pozna poraza, a je v zadnjih osmih dvobojih vpisala že peti neodločen izid. Rudar je, po drugi strani, vendarle prekinil niz štirih zaporednih porazov in se točkovno poravnal s četrtouvrščenim Celjem, ki pa ga dvoboj 32. kola, gostovanje pri Triglavu v Kranju, čaka šele jutri. Z neodločenim izidom se je končala tudi današnja tretja tekma, predzadnji Ankaran Hrvatini in sedmouvrščeni prvoligaš iz Krškega sta se razšla brez zadetkov.

Rudar : Olimpija 1:1 (0:1)

Štadion Ob jezeru, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 0:1 - Miškić (26.), 1:1 - Vasiljević (88.).

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Antonov, Bolha, Pišek, Trifković (od 81. Mlakar), Črnčič (od 46. Ćoralić), Radić, Šimunac (od 35. Parfitt-Williams).

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Zarifović, Apau, Čanađija, Miškić, Davidson, Alves (od 81. Kronaveter), Savić (od 88. Kapun), Issah (od 76. Benko).

Ankaran Hrvatini : Krško 0:0

Športni park Nova Gorica, gledalcev 100, sodnik Obrenović (Ljubljana).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Pahor (od 35. Soldo), Mate, Nkama, Delgado, Suljić, Santos (od 75. Gerc), Romero, Vodeb.

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Kulinitš, Balić, Mujan (od 25. Hing-Glover), Ogrinec, Volarič, Vidović (od 60. Kovačič), Vekić (od 73. Sokler).

Komentarji: